“Gurbette tatlı bir Ramazan akşamı”

“Gurbette tatlı bir Ramazan akşamı”

Teksas’ın Houston şehrinde yaşayan Türkler, Raindrop Türk Kültür Merkezi’nin dördüncüsünü düzenlediği ve geleneksel hale gelen “Gurbette tatlı bir Ramazan akşamı” adlı iftar yemeği programında bir araya geldi.

Gurbette az da olsa Ramazan’ı eski Ramazanlar gibi hatırlamak adına, dostluğu kardeşliği güçlendirmek için bir araya gelinen iftar programına 280 kişi katıldı. Gönüllü Türk hanımlarının yaptığı ev yemeklerinin servis edildiği programda gönüller gurbetler kurbetlere dönüştü.

Raindrop Türk Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Okumuş yıl boyunca yapılan aktivitelerle ilgili bilgiler verdi.

Houston şehrine 1979 yılında gelen ve ilk Türk-Amerikan iş kadını olan Naime Seda Erol duygularını şöyle ifade etti, “İlk geldiğimiz günlerde sadece 5 Türk öğrenci iken şu an baktığımızda yüzlerce öğrencinin olduğu Houston şehrinde böyle tatlı bir Ramazan akşamında bir araya geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim.”

İftara katılan davetlilerden Dr. Göktürk Tunç ise, “İlk zamanlarda kültür merkezinin bir çaydanlığı varken şu an büyük bir kantini ve semaverleri var. Bu güzel iftar yemeğinde burada olduğunuz için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Programa katılan Doçent Doktor Cihan Duran ise, “Gurbete çıkarken korkuyla gelmiştim. Çünkü zordur gurbet, akrabalarından arkadaşlarından uzaktasındır. Lakin burada öyle güzel dostluklar kurduk ki sizler sayesinde, iyi ki buralara kadar gelmişsiniz. İyi ki Türkleri bir arada toplamaya çalışıyorsunuz. İyi ki varsınız!” diyerek duygularını dile getirdi.

Raindrop Türk Kültür Merkezi Kurul Başkanı Ruhi Özgel ve Mehmet Okumuş tarafından yıllardır bir arada oldukları, desteklerini esirgemeyen Yılmaz Dokuyucu ve Gülten Burdett’e vefa ödülleri verildi.

Write a comment

1 Comment

  1. Ali Günal July 11, 02:01

    Rain Drop Türk Kültür Merkezinin her yıl düzenlemiş olduğu iftar yemeğine bu sene de Katılmak nasip oldu. Her geçen yıl Katılımcı sayısı artan bu özel gece ayrı güzelliklere ve muhabbetlere vesile oldu. Özellikle kurumun başkanı Mehmet Okumuş beyefendiye bu güzel organizasyonla Türk kardeşliğinin pekişmesine vesile olduklarından dolayı teşekkür eder perde arkasında emeği geçen bütün gönüllüre de ayrıca teşekkür eder saygılarımı sunarım. bu güzel haberin manşete taşınmasında emeği geçen kıymetli eşim Elif GÜnal’a da özellikle teşekkür ederim. İyi ki varsınız;)

Only registered users can comment.