Güney Kore’ye hakaret eden Kuzey Koreli tutuklandı

Güney Kore’ye hakaret eden Kuzey Koreli tutuklandı

Kuzey Kore kanalından Güney Kore’ ye hakaret eden Kuzey Koreli bir mültecinin ülkeye giriş yaparken tutuklandığı bildirildi.

Güney Kore’de sıra dışı bir Kuzey Koreli tutuklandı. 2015 yılında sevgilisi ile Güney Kore’ye kaçan Kang M., Güney Kore devletinin kendisine tahsis ettiği evde yeni yaşamına başlamıştı.

Güney Kore’de günü birlik işlerle geçineye çalşan Kang, geçen yıl tekrar Kuzey Kore’ye geri dönmüştü. Bir kaç ay sonra Kuzey Kore kanalına çıkan Kang, “Güney Koreli kuklaların lafına kanıp Güney’e gittim. Ama cehennem gibi bir yaşam yaşadım” ifadelerini kullanmış, Güney Kore devletine hakarette bulunmuştu.

Geçen Haziran’ın sonlarına doğru tekrar Güney Kore’ye geri dönen Kang, emniyet tarafından Kuzey Kore’ye izinsiz giriş yaptığından dolayı ‘Milli Güvenlik Yasası’nı ihlal ettiği suçlaması ile göz altına alındı. Kang, sorgulamasında ise daha ilginç detaylar ortaya çıktı.

Savcılıktan verilen bilgiye göre Kang, Kuzey Kore’ye giriş yapmadan önce Kuzey Koreli polisler direktifi doğrultusunda Güney Kore’ye iltica etmiş Kuzey Korelilerin isim ve cep telefonu bilgilerini topladığı öğrenildi. İsimleri ve telefon numaralarını kayedettiği cep telefonunu Kuzey Koreli polislere teslim edince Kuzey Kore’ye giriş yapan Kang’ın bu sayede Pyongyang yönetimince herhangi bir cezaya çarptırılmadığı aktarıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.