Fransa’da üç ayrı noktaya saldırı

Fransa’da üç ayrı noktaya saldırı

Paris’in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşti. Ayrıca Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France’ın yakınlarında iki ayrı patlama meydana geldi.

İlk belirlemelere göre en az 60 kişi hayatını kaybetti, 69 yaralı ve 100 rehine var. Paris Belediyesi ise, güvenlik uyarısı yaptı ve vatandaşlardan evlerini terk etmemelerini istedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ülke genelinde olağanüstü hal ilan ederken bütün sınırların kapatıldığı belirtildi.

Saldırının ardından açıklama yapan Hollande, bugünkü saldırıların terör eylemi olduğunun açık olduğunu belirti ve bakanlar kurulunun acilen toplanacağını söyledi.

Fransa lideri, güvenlik güçlerinin saldırganlara karşı bir operasyon başlattığını da açıkladı. Ardından çok sayıda kişinin rehin alındığı Bataclan konser salonundan patlama sesleri geldi. Polisin buraya bir operasyon başlattığı sanılıyor.

Bu arada, Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France’ın hemen yakınında da bomba patladığı iddia edildi. Hollande’ın da izlediği maç sonrası meydan gelen patlama sonrası yaralıların bulunduğu idida edildi.

Reuters, Europe 1 Radyosu’a dayandırdığı haberinde, Les Halles alışveriş merkezinden de silah sesleri geldiğini bildirdi.

BBC’nin aktardığına göre Bataclan Konser Salonu’nda en 100 kişi rehin alınmış durumda. Polis kaynaklarından alınan bilgiye göre konser solunundaki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 15 olarak açıklandı.

‘STADE DE FRANCE YAKINLARINDA İKİ PATLAMA’

Stade de France yakınlarında da iki patlama meydana geldiği aktarıldı. Patlamanın olduğu sırada Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France’de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da bulunuyordu. Hollande özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı.

Paris’te meydana gelen terör saldırılarının duyulması üzerine, Fransa-Almanya milli takımları arasındaki maçın oynadığı Stad de France bir anda boşaldı. Seyirciler saha içine indi. Maçı izleyen Fransa Cumhurbaşkanı Holand da staddan çıkarıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.