Flynn’in yeni Rusya bağlantıları ortaya çıktı

Flynn’in yeni Rusya bağlantıları ortaya çıktı

Başkan Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn, daha önce açıkladığı mali beyanında güncelleme yaptı. Yeni dosyada Flynn’in Rusya ile bağlarına ilişkin yeni detaylar yer alıyor.

Flynn’in yeni sunduğu bilgiler, Rus devlet destekli haber kurumu Russia Today’in Flynn’e 10’uncu kuruluş yıldönümü etkinliğinde konuşma yapması için 45 bin dolar ödediğini gösteriyor. Buna ilaveten, diğer iki Rus şirketi de konuşmalar için Flynn’e binlerce dolar ödeme yapmış.

Flynn’in avukatı Robert Kelner, Flynn’in istifa etmeden birkaç gün önce sunduğu ilk dosyanın taslak olduğunu söyledi. Kelner, formları sunma sürecinin parçası olarak, Flynn’in görevinden ayrılmadan önce Beyaz Saray hukuk danışmanı ve Hükümet Etik Ofisi ile görüşme fırsatı bulamadığını belirtti. Kelner, Beyaz Saray’ın daha sonra Flynn’den süreci tamamlamasını istediğini ve Flynn’in de bunu yaptığını kaydetti.

Flynn’in güncellenmiş formları, üst düzey Beyaz Saray ekibinin de diğer çok sayıda mali beyanıyla birlikte önceki gün yayımlandı.

Flynn’in Rusya ile tüm finansal ilişkilerini raporlamadığına dair haberler, FBI ve Kongre’nin iki kanadı Senato ile Temsilciler Meclisi’nin istihbarat komisyonlarının Rusya’nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiaları ve Trump’ın ekibiyle Rusya arasındaki etkileşimin düzeyine dair soruşturma yürüttüğü bir zamana denk geliyor.

Trump daha yemin ederek Beyaz Saray’daki mesaisine resmen başlamadan önce Flynn’i ulusal güvenlik danışmanı olarak atamıştı. Ancak Flynn bu görevde 24 gün kalabilmişti. Trump yönetimi yetkililerine göre Flynn’in istifası özellikle Rusya ile bağları yüzünden değil, Rusya’nın ABD büyükelçisiyle görüşmeleri hakkında Başkan Yardımcısı Mike Pence’e eksik bilgi vermesinden kaynaklandı.

Flynn, geçen Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinden sonra Rus büyükelçi Sergey Kislyak ile görüşmüş ancak o dönem hala görevde olan eski başkan Barack Obama yönetimini bu görüşmeye dair bilgilendirmemişti. Emekli generalin ayrıca Pence ve diğer Beyaz Saray yetkililerine de Rus büyükelçiyle temasları hakkında yanlış bilgiler verdiği ortaya çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.