Fethullah Gülen’e açılan Tahşiye davası düştü

Fethullah Gülen’e açılan Tahşiye davası düştü

AK Parti hükümeti tarafından tutulan Amsterdam Hukuk Bürosu’nun ABD’de Fethullah Gülen Hocaefendi’ye karşı açtığı “Tahşiye Davası” düştü. Federal Hakim Robert Mariani iddiaları temelsiz bulduğunu belirterek davayı reddetti.

Hakim Mariani gerekçeli kararında Amsterdam Hukuk Bürosu’nun “sadece tesadüfi ve temelsiz iddialar sunduğunu” dile getirdi.

Hocaefendi’yi mahkemede temsil eden uluslararası hukuk şirketi Steptoe & Johnson LLP avukatlarından Reid Weingarten, davanın düşürülmesi için 3 Şubat’ta mahkemeye başvuruda bulunmuştu. Avukat Weingarten’ın dilekçesini değerlendiren Hakim Mariani, davayı reddettiğini açıkladı.

GÜLEN’İN SOHBETLERİNDE GİZLİ MESAJ VERDİĞİ İDDİALARI REDDEDİLDİ

Hakim gerekçeli kararında, şikayetçinin, Fethullah Gülen’e isnat ettiği bütün iddiaların Türkiye’de yaşandığını ve ABD ile bir ilgisinin olmadığını belirtti.

Amerikalı hakim, Hocaefendi’nin sohbetlerinde “Mehmet Doğan hareketine (üyelerine) karşı keyfi ve uzun süreli tutukluk talimatı verdiğine dair yeterli belirtiler yok” dedi. Mahkeme, Fethullah Gülen’in sohbetlerinde gizli mesajlar verdiği iddialarını da reddetti.

GÜLEN’E KARŞI TAHŞİYE DAVASI BİR DAHA AÇILAMAZ

Avukat Weingarten, yaptığı yazılı açıklamada hakim kararını memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Duruşmalara giren bir diğer Avukat Michael Miller, hakimin kararından sonra “bu davanın bir daha asla açılamayacağını” belirtti.

GÜLEN DAVASI SİYASİ

Amerikalı avukat, Pensilvanya’da açılan davanın, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimi tarafından kamuya açık bir şekilde yolsuzluk yapmak ve otoriter olmakla eleştiren Gülen’e karşı açılmış siyasi amaçlı bir dava olduğunu” ifade etti.

Geçmişte Tahşiye davasından tutuklanan Bünyamin Ateş, Turgut Yıldırım ve Murat Öztürk’ün şikâyetçi olduğu davada, Tahşiye üyelerinin hukuksuz şekilde suçlanması, hatalı tutuklanması ve uzun süre keyfi olarak tutuklu bulunmasını içeren çeşitli suçlamalar yer alıyordu.

Hocaefendi ile ilgili dava, ABD’nin yabancılarla ilgili haksız fiil yasasının ihlali (Alien Tort Statute) altında açılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.