FBI Rusya’nın seçimlere müdahalesini araştırıyor

FBI Rusya’nın seçimlere müdahalesini araştırıyor

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey ilk kez Rusya’nın ABD’de son başkanlık seçimine müdahale edip etmediğini araştırdıklarını doğruladı.

Rusya ve ABD Başkanı Donald Trump arasında bir ilişki olup olmadığına da baktıklarını belirten Comey, “Halen devam eden ve gizli bir araştırma olduğu için ne yaptığımız ve kimleri incelediğimiz konusunda daha fazla açıklamada bulunamam” dedi.

Comey, eski başkan Barack Obama’nın Trump’ı dinlediğine dair iddiaların ise doğruyu yansıtmadığını söyledi.

FBI Başkanı, Trump’ın tweetlerine atıfta bulunarak, “Başkan’ın tweetlerine duyduğum bütün saygımla dile getiriyorum ki önceki yönetimin dinleme yaptığına dair elimizde kesin bir kanıt yok” dedi.

Comey bu açıklamaları, Rusya ve ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası arasındaki ilişki hakkında Amerikan Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nda ifade verirken yaptı.

FBI Başkanı gibi komisyonda ifade veren Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) Başkanı Mike Rogers da İngiliz istihbaratından, Trump hakkında casusluk faaliyetleri yürütmesini istediğine yönelik iddiaları yalanladı. Bu yöndeki iddialar direkt Trump yönetiminin üst düzey bazı isimleri tarafından dile getirilmişti.

Trump, Komisyon’un sürdürdüğü soruşturmayı bir “cadı avı” olarak adlandırıyor; kampanya ekibinin Rus istihbarat servisi elemanlarıyla görüştüğü iddialarını “yalan haber” olarak nitelendiriyor.

ABD lideri Trump, oturumdan önce attığı tweetlerde bu yöndeki görüşlerini tekrarladı.

Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Rusya ile ilişki kurduğu yönündeki ifadelerin “yalan haber” olduğunu herkesin bildiğini vurgulayarak, “Demokratlar, korkunç bir seçim kampanyaı yürütmenin bahanesi olarak bu hikayeyi uydurdu ve yaydı. Kongre, FBI ve diğerleri asıl olarak gizli bilgilerin sızdırılmasına bakmalı. Sızdıran hemen bulunmalı!” dedi.

Rusya ise ABD’de 8 Kasım’da yapılan başkanlık seçimini etkilediği yönündeki iddiaları reddediyor.
İstihbarat birimlerinden Rusya raporu
Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Devin Nunes, Trump’ın seçim kampanyası ekibinin Rusya’yla işbirliği yaptığına dair henüz bir kanıta ulaşılamadığını söyledi.

Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA), FBI ve NSA ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD başkanlık seçimlerini etkilemek için emir verdiğini öne süren bir rapor yayınlamıştı.

Raporda aynı zamanda Demokratların başkan adayı Hillary Clinton’ın elektronik postalarının Rus hackerlar tarafından düzenlenen bir siber saldırı ile ele geçirildiği ve yayıldığı belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.