Erika fırtınası şimdiden 12 can aldı, 20 kişi de kayıp

Erika fırtınası şimdiden 12 can aldı, 20 kişi de kayıp

Etkili olduğu yerlere aşırı yağış bırakan Erika fırtınası şimdiden 12 can aldı.

Karayip Adaları’nı vuran Erika, etkili olduğu yerlerde sellere yol açarken Dominik Cumhuriyeti’nde 12 can aldı. Ülkenin Başbakanı Roosevelt Skerrit yaptığı açıklamada Cuma sabahı aşırı yağışların yol açtığı seller nedeniyle 12 insanın yaşamını yitirdiği 20 kişinin de kayıp olduğunu dile getirdi.

Başbakan Skerrit, fırtınanın küçük adalarda aşırı hasarlara yol açtığını belirterek, sellerin yolları sildiğini ve köyleri de çamur deryasına gömdüğünü söyledi.

Başbakan, aşırı yağış ve selin etkili olduğu bazı adalara çamur kaymaları nedeniyle ulaşılamadığını da dile getirdi. Skerrit, “Kayıpların akıbetinden bu nedenle çok korku içindeyiz” dedi.

Başbakan Skerrit, ülkenin alt yapısında dramatik zararlara yol aşan felaketin ülkeye on milyonlarca dolar zarar verdiğini söyledi.

Felaketin yaşandığı adalara yetkililer helikopterlerle yardım ulaştırmaya çalışıldığını belirtirken, bölgedeki diğer ülkelerinde arama-kurtarma çabalarına destek olmaya başladığı bilgisini verdi.

Dominik Cumhuriyeti’ni ilk vurduğu saatlerde hızının zaman zaman 210 km kadar çıktığı belirtilen kasırganın yol açtığı sel görüntülerinde sulara kapılan araçların sokak ortasından sürüklenerek gittiği görülürken evlerinde yıkıldığı dikkat çekti.

Hava limanlarının su altında kaldığı, yolların un ufak olduğu ve çok sayıda toprak kaymasının da yaşandığı yine bölgeden gelen video görüntülerinde dikkat çekti.  

Bu sabah Dominik Cumhuriyeti’ni vuran Erika’nın kasırga kategorisinden düşerek tropikal fırtınaya dönüşeceği ancak aşırı yağış ve saatte 80 km hızı bulan etkisi nedeniyle de can kayıplarına yol açabileceği konusunda halk uyarıldı.

Erika yön değiştirmez ise eğer ABD’nin Florida eyaletinin güneyini Pazartesi erken saatlerde vurması bekleniyor. ABD Ulusal Kasırga Merkezi’nin verdiği bilgilere göre fırtınanın Virgin Adaları ile Porto Riko’da da etkili olduğu ifade edildi. Erika’nın Pazartesi erken saatlerde Florida eyaletinde etkili olmasının beklendiğini belirten Kasırga Merkezi, fırtınanın yön değiştirme ihtimalinin de olduğunu açıkladı.

Erika fırtınası nedeniyle eyalette acil durum ilan edildi. Florida Valisi Rick Scott, eyalet genelinde acil durum ilan ederek tüm hazırlıkların yapıldığını duyurdu.

MUHABİRİN İDDİASI: 25 KİŞİ ÖLDÜ

CNN televizyon haber kanalının bölgede yayın yapan TV6 adlı televizyon kanalı muhabirinden edindiği bilgiye göre küçük bir Dominik Cumhuriyeti’ne ait bir adada 25 kişinin öldüğünü ve bunların 14’ünün de cesedinin bulunduğunu iddia etti. Ancak bu iddia henüz resmi olarak doğrulanmadı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.