Dünyanın Renkleri, Teksas’ta buluştu

Dünyanın Renkleri, Teksas’ta buluştu

Bu yıl 14.sü düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, dünyanın renklerini Texas’a taşıdı. 13 ülkeden 100’ün üzerinde öğrencinin sahne aldığı etkinlik, 3 bine yakın davetli tarafından takip edildi.

Sunuculuğunu konuşmacı, sanatçı ve yazar Rocko Stedy Narvios’un yaptığı Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, Houston’un en prestijli salonlarından Hobby Center’da izleyicilerle buluştu. ABD Kongresi üyeleri Al Green ve Pete Olson’un da katıldığı programda, festivali düzenleyen Raindrop Vakfı’na Teksas eyaleti adına iki ayrı takdir beratı verildi.

Dunyanin Renkleri, Texas'ta bulustuFestivalin dünya barışı adına büyük önem taşıdığını ifade eden Texas milletvekili Al Green, “Birlikte savaşları sona erdirebiliriz. Birlikte dünyayı gelecek nesiller için daha iyi bir yer haline getirebiliriz.” dedi. Öğrenciler tarafından seslendirilen ünlü ‘Ne muhteşem bir dünya’ şarkısına atıf yapan Green, “Evet bu muhteşem bir dünya, çünkü bu dünyada bu muhteşem gençler var.” diye konuştu. Green, davetlilere “Biz, bu dünyada birlik içinde olabileceğimize inanıyoruz. Bu dünyaya barışı getirebileceğimize inanıyoruz.” diye seslendi.

Konuşmasının ardından, sahneye birlikte çıktıkları Tunuslu öğrenci Siwar Andolsi’yi yanına çağıran Amerikalı milletvekili, Raindrop Vakfı’na takdir beratını Tunuslu öğrenciyle birlikte verdi.

Kongre Üyesi Al Green: Birlikte savaşları sona erdirebiliriz. Birlikte dünyayı gelecek nesiller için daha iyi bir yer haline getirebiliriz. Bu dünyaya barışı getirebileceğimize inanıyoruz.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en çok farklı kültürü bünyesinde barındıran bölgeyi temsil ettiğini söyleyen Texas 22. bölge milletvekili Pete Olson ise bu çok kültürlülüğe katkısından dolayı Türk-Amerikan toplumuna teşekkür etti. Sosyal ve kültürel anlamda Texas eyaletine yaptığı katkılardan dolayı Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ne bir takdir beratı veren Olson, “Farklı kültürlere ev sahipliği yapıyor oluşumuz bizim için gurur kaynağı ve bu festival de bu gururu dünyaya aktarma adına bizim için büyük bir fırsat” diye konuştu.

Dunyanin Renkleri, Texas'ta bulustu Konuşmaların ardından milletvekilleri, belediye yetkilileri ve misafir diplomatlar sahnede çocuklarla birlikte dünya barışını anlatan bir şarkı söyledi.

Meksika, Fransa, Brezilya, Endonezya gibi ülkelerden gelen öğrencilerin sırasıyla sahne aldığı programda Çin ve Hindistan halk danslarıyla temsil edildi. Hareketli şarkısı ve sempatik hareketleriyle Kazakistanlı Aldiyar Zharykbayev festivalin ilgi odağı olurken, Amerikalı öğrencilerin halk oyunları gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Ukraynalı Alla Soroka, Almanyalı Anastasia Blevins ve Senegalli Binetou Fofana’nın performanslarının beğeni topladığı programda, Azerbaycanlı Kamran Mammadov’un Karadeniz türkülerinden oluşan potpurisi salonu coşturdu.

Festivalin sunuculuğunu yapan rap şarkıcısı Rocko Stedy Narvios ise program için özel olarak bestelediği şarkıyı ilk kez dünya çocuklarıyla birlikte söyledi.

Dunyanin Renkleri, Texas'ta bulustuYaklaşık iki saat boyunca devam eden program, YouTube ve Periscope aracılığıyla canlı olarak yayınlandı. Dünyanın Renkleri temalı festival, dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocuklarının hep birlikte söylediği Universal Peace (Evrensel Barış) isimli şarkıyla sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.