CPJ’den tüm gazetecileri serbest bırakın çağrısı

CPJ’den tüm gazetecileri serbest bırakın çağrısı

Türkiye’de çeşitli suçlamalarla tutuklu bulunan gazetecilerden 21’inin serbest bırakılması ile ilgili olarak “Gazetecileri Koruma Komitesi” bir açıklama yayınladı.

Açıklamada gazetecilerin serbest kalmasına rağmen, terör suçlarından yargılanmaya devam edecekleri, bu çerçevede yurtdışına çıkış yasakları bulunduğuna ve polis merkezlerine giderek sürekli olarak imza vermek zorunda olduklarına dikkat çekildi.

Gazetecileri Koruma Komitesi Avrupa ve Orta Asya Koordinatörü Nina Ognianova “Türk yetkililere tüm gazetecilerin serbest bırakılması ve yaptıkları işlerden dolayı haklarında açılmış tüm davaların geri çekilmesi çağrısında bulunuyoruz” açıklamasını yaptı. Ognianova açıklamasında ayrıca “Türkiye’de basına uygulanan eşi görülmemiş baskı, Türk halkını kamuoyu için hayati önemde olan konularda bağımsız haberlere ulaşmaktan yoksun bırakıyor ve ülkede demokratik yönetimin hızla kaybolmasına katkıda bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Hasan Cemal ve Abdullah Kılıç ile ilgili kararlara atıfta bulunulan açıklamada komitenin bu ay içerisinde Meydan gazetesi eski köşe yazarı Kılıç için sosyal medyada #FreeThePress etiketi ile bir kampanya başlattığı hatırlatılıyor. Hasan Cemal hakkında da İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nin beraat kararı verdiği belirtiliyor.

“Gazetecileri Koruma Komitesi” Türkiye’nin hali hazırda 81 gazeteciyi daha hapiste tuttuğunu bu sayının Komite’nin bu konuda çalışmalar yapmaya başladığı 1992 yılından bu yana faaliyet gösterdiği ülkelerde karşılaştığı en yüksek sayı olduğuna dikkat çekiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.