CPJ’den interneti kısatlayan yasaya tepki

Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ), Türkiye Büyük Milet Meclisi’nde (TBMM) internet haberciliğine sansür getiren yeni yasayı eleştirdi. Kurum ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, yasayı geri çevirmesini istedi.

İnternet düzenlemesinin de yer aldığı torba yasa teklifinin Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmesine CPJ’den tepki geldi. Meclis’ten geçen kanun tasarısı için ‘‘endişe verici’’ diyen CPJ, tasarı ile telekomikasyona (TİB) ululsal güvenliğe zararlı görülen internet sitelerini kapatma veya ağır para cezası verme yetkisi tanıdığına dikkat çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yasallaşacak olan tasarı ile Türkiye’de var olan sansür boyutununun daha da arttacağına dikkat çeken CPJ, “Bu yasaya göre, ulusal güvenlik ve kamu düzeni, Türkiye’de internet sansürü için bir bahane olacak” dedi.

CPJ Avrupa ve Orta Asya Programı Koordinatörü Nina Ognianova yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a internet üzerinden yapılan haber-yorum akışı milletvekilleri tarafından tolere edilebilirse bu modern demokrasilere fayda sağlayacağından tasarıyı geri çevirmesi çağrısında bulunuyoruz’’ dedi.

Türk hükümetinin son altı ay içinde ikinci defa internete kısıtlama getirmeye çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada CPJ, mahkeme kararı olmaksızın geçtiğimiz eylül ayında hükümet kontrolündeki Türk Telekoma yetki verildiği ancak Anayasa Mahkemesi’nin bunu bir ay sonra iptal ettiği hatırlatıldı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.