Clinton: Obama’nın göçmenleri sınır dışı etme politikası işe yaramadı

Clinton: Obama’nın göçmenleri sınır dışı etme politikası işe yaramadı

Demokrat Parti’nin 2016 başkan aday adaylarından ve eski dışişleri bakanı Hillary Clinton, Başkan Barack Obama’nın kaçak göçmenlerin sınırı dışı edilmesi için hayata geçirdiği politikanın işe yaramadığını savundu.

Obama’nın kaçak göçmenleri sınırdışı etme stratejisinin işe yaramaması nedenini de Cumhuriyetçi Parti’ye (GOP) bağlayan Clinton, “Başkan’ın göreve geldiği ilk yıldan bu zamana muhafazakar parti ile bu işin yürümediğini”ifade etti.  

Obama, Cumhuriyetçi Parti ile göçmen reformu konusunda anlaşabilmek için göreve geldiği dönemde rekor sayıda kaçak göçmenin sınır dışı edilmesine imza atmış ancak Cumhuriyetçileri yine de ikna edememişti.

Başkan seçilmesi durumunda göçmen reformunun ‘‘en kısa sürede masamda olacak’’ diyen Clinton, bu sorunun aciliyeti olduğunu belirtti. Eski dışişleri bakanı, “Bunun yanı sıra ailelerin parçalayan bir uygulamaya müsade etmeyeceğim’’ dedi.

Cumhuriyetçi Parti’yi sorunun çözümünde iyi niyet göstermemekle suçlayan Clinton, kaçak göçmenlerin sınır dışı edilme stratejisinin işe yaramadığının altını çizdi. Clinton, “Bu sorunun çözümü yolunda bir politikaydı ama bu stratejinin artık yürme ihtimali kalmamıştır. Artık, işe biraz daha geriden başlayarak ve acımasız, agresif olmadan soruna çözüm üretmemişz gerekiyor” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.