Bush ailesi 2016 başkanlık seçimi için yine siyasete soyunuyor

Bush ailesi 2016 başkanlık seçimi için yine siyasete soyunuyor

ABD siyasetinin en tanınmış ailelerinden olan Bush ailesi, 2016 yılında yapılacak başkanlık seçimleri için yeniden siyaset sahnesine çıkmaya hazırlanıyor.

Baba George H. Bush, büyük oğul George W. Bush’dan sonra önümüzeki yıl yapılacak başkanlık seçimleri için bu defa Florida eyaleti eski valisi Jeb Bush aday olacağı sinyalini verdi. Jeb Bush taraftarları, başkanlık seçim çalışmalarına maddi destek sağlayacak bir lobi (PAC) kurulduğunu açıkladı. Seçim çalışmaları için kurulan PAC ile Bush destekçileri eski valinin aday olacağını gayri resmi olarak açıklamış oldu. Bush için kurulan PAC’ın ismi de ‘‘Yükseliş Hakkı’’ (Right to Rise) olarak duyuruldu.

Jeb Bush, geçen ay katıldığı bir televizyon programında başkanlık seçimi için aday olup olmayacağı sorusuna, ‘‘Aktif olarak inceliyorum’’ diye cevap vermişti.

Önümüzdeki yılın kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi için Cumhuriyetçi Parti içinde Kentucky Senatörü Rand Paul ile Florida Senatörü Marco Rubio’nun da isimleri geçiyor.  Muhafazakar parti içinde başkanlık aday adayılığı için ismi geçenler arasında en güçlüsünün Jeb Bush olduğu hemen herkesin ortak kanısı.

Bush adına önceki gün bir açıklama yapan sözcüsü, Jeb Bush’un adaylığını açıklamak için herhangi bir tarih konusunda karar vermediğini kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.