Brezilyalı yargıçlar, Türkiye’deki meslektaşları için BM’yi göreve çağırdı

Brezilyalı yargıçlar, Türkiye’deki meslektaşları için BM’yi göreve çağırdı

Brezilya Yargıçlar Birliği, Türk hükümetinin hakim ve savcılara yönelik yürüttüğü cadı avını sert bir dille kınadı.

Türkiye’de yaşanan başarısız darbe girişiminin ardından binlerce hakim ve savcının hukuksuz bir şekilde meslektan meslekten men edildiğini ya da gözaltına alındığını hatırlatan Brezilya Yargıçlar Birliği Başkanı João Ricardo Costa, bu hukuksuzluğa son verilmesi için Birleşmiş Milletler’i göreve çağırdı.  

Olayın hemen ardından hızlı bir şekilde gözaltına alınan hakim ve savcıların, darbeyle herhangi bir ilişkisini ortaya koyan somut bir delil bulunmadığına dikkat çeken Costa, bu durumun en temel demokratik prensiplere aykırı olduğunu söyledi. Meslektaşların siyasilerin keyfi kararlarıyla işten atıldığını kaydeden Brezilya Yargıçlar Birliği başkanı, “Bu keyfi uygulamaları en sert şekilde kınıyoruz” dedi.

Costa, Uluslararası Yargıçlar Birliği tarafından tutuklu hakim ve savcıların serbest bırakılması amacıyla başlatılan imza kampanyasına Brezilyalı hukukçular olarak destek verdiklerini açıkladı.

Yaşanan geniş çaplı hukuk ihlallerinin ülkede istikrarsızlığa neden olacağını söyleyen Brezilya Yargıçlar Birliği Başkanı, Türkiye ile AB arasındaki ilişkileri de ‘daha komplike’ bir hale getireceğini ileri sürdü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.