BM’den Afrin açıklaması

BM’den Afrin açıklaması

Birleşmiş Milletler, sivil kayıpların yaşandığı ve şimdiden 5000 kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı Afrin operasyonundan derin kaygı duyuyor.

BM Genel Sekreteri’nin Sözcüsü Stephane Dujarric, Türkiye’nin Afrin bölgesine yaptığı askeri operasyon ile ilgili endişelerini dile getirdi. Operasyon nedeniyle insani yardım malzemesi taşıyan 123 kamyonun bölgede bekletildiği ve yardımların Suriye’ye zamanında ulaştırılamadığını söyledi. Dujarric, bütün taraflara sivillerin korunması ve insani yardımların zamanında ulaştırılmasına izin verilmesi için çağrıda bulundu.

Günlük basın toplantısında bölgede yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sözcüsü, Afrin bölgesinde 123 bini evsiz toplam 324 bin insanın yaşadığına dikkat çekti. Bölgede bulunan BM insani yardım çalışanlarının askeri operasyon sonrası duyduğu büyük endişeyi dile getiren Dujarric “Geçtiğimiz birkaç gün içinde bombardıman ve savaş nedeniyle birkaç sivil insan hayatını kaybetti.Bombardımanlarının çoğunun sınır yakınlarındaki yerleşkelerin üzerine yoğunlaştığı bildirilirken, Afrin ve çevre yerleşkelerine de hava saldırılarının gerçekleştiği bildirildi. Ayrıca Suriye’den de Türkiye’ye bombalı saldırılarının olduğu bildirildi” dedi.

“Bölgedeki BM çalışanlarının verdiği bilgiye göre sınır bölgesinde yer alan Bulbul, Shankal, Admanli, Balal Koy, Ali Bakki ve Afrin’in merkez bölgelerinde yaşayan 5 bin kişinin evsiz kaldı ve civar köylere gitti. Bunun yanında Halep bölgesinde yaşayan bin kişi de evsiz kaldı.”

Tüm taraflara seslenen Sözcü, “BM tüm tarafları ve onlar üzerinde etkili olabilecek kişilere çağrıda bulunarak sivillerin korunması ve hayat kurtaran insani yardımların sürekli ve engelsiz bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına izin verilmesi çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.