Başsavcılık: Zarrab federal gözaltında

Başsavcılık: Zarrab federal gözaltında

Reza Zarrab’ ın tutukluğunun devam ettiği belirtildi. New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, Zarrab’ın salıverildiği iddiaları ilgili yaptığı açıklamada “Zarrab federal gözaltında” dedi.

ABD Federal Hapishaneler Bürosu kayıtlarında 11 Kasım’da serbest bırakıldığı bilgisinin doğru olmadığını belirten başsavcılık kaynakları, Zarrab’ın jürili yargılamanın başlayacağı 27 Kasım öncesinde, bugün yapılacak son ön duruşması olduğunu, yargılamanın da belirlenen tarihte yapılacağını kaydetti.

50 milyon dolar, 90 yıl da hapis cezası istenen işadamı Reza Zarrab, Federal Hapishaneler Bürosu’nun sitesinde bir kez daha ‘serbest bırakıldı’ğı bilgisine yer verilmişti. Bunun üzerine, Zarrab’dan haber alınamadığı, yerinin belli olmadığı, Türk avukatları ile görüştürülmediği iddiaları ortaya atılmıştı.  Zarrab’ın Amerikalı savunma ordusundan ise, Zarrab ile görüştürülmedikleri yönünde bir bilgi gelmedi. Zarrab’ın avukatı Benjamin Brahman, Zarrab’ın avukatları ile görüştürülüp görüştürülmediği sorularına yanıt vermekten kaçındı. Brahman, ‘yorum yok’ demekle yetindi.

Zarrab ile ilgili iddiaları, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın ABD’ye nota vermesine kadar taşındı. Dışişleri Bakanlığı tarafından ABD’ye verilen notada Zarrab’ın can güvenliğinden endişe duyulduğu’ ifade edilerek, nerede bulunduğu konusunda bilgi verilmesi istendi.

Öte yandan geçtiğimiz Eylül ayında da yine aynı sitede Zarrab’ın serbest bırakıldığı bilgisi yere almış, başsavcılık yetkilileri bunun teknik bir yanlışlıktan kaynaklandığını açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.