Başkanlık için yarışan Cumhuriyetçi Bush’tan Türkiye’ye destek

Başkanlık için yarışan Cumhuriyetçi Bush’tan Türkiye’ye destek

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık aday adayı olan Jeb Bush, Rus savaş uçağının sınırda düşürülmesi olayında Türkiye’yi desteklediğini açıkladı.

Konuyla ilgili CNN’e konuşan Florida eski Valisi Bush, Türkiye’nin NATO müttefiki olduğunu, IŞİD ile Suriye’de rejim değişmesinde başarılı olunabilmesi için desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Türk yetkililerin, Rus savaş uçağını Türkiye’nin hava sahasında vurduğunu ancak Rusların bunu kabul etmediğini belirten sunucunun, “Bu konuda kime inanıyorsunuz?” sorusuna Bush, “Türkiye’ye inanıyorum. Ama yaşan olay bütün farklı yönleri ile teknoloji aracılığıyla teyit edilecektir. Türkiye NATO müttefikidir. IŞİD’e karşı mücadele, rejim değişikliği ve Esad’ı saf dışı bırakma konularında başarılı olursak Türkiye bunun tamamlayıcı bir parçasıdır” cevabını verdi.

“Bu konuda ciddiysek, Türkiye müttefikimiz olmalı ve onlara desteğimizi göstermemiz lazım” diyen Bush, ABD Başkanı Barack Obama’nın ‘her ülkenin kendini savunma hakkı var’ ifadesinin doğru olduğunu söyleyerek destek verdi.

Bush, Rusya’nın IŞİD’e karşı mücadele konusunda müttefik olabileceğini ancak İran ve Esed müttefikliğinden vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Cumhuriyetçi aday adayı, Esed rejimi ile mücadele etmeden IŞİD’in saf dışı edilemeyeceğini savundu.

ABD Başkanı Barack Obama, Rus uçağının düşürülmesi konusunda Türkiye’nin toprağını ve hava sahasını savunma hakkına sahip olduğunu söylemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.