Atilla suçlu bulundu, eşi gözyaşlarına boğuldu

Atilla suçlu bulundu, eşi gözyaşlarına boğuldu

ABD Hazine Bakanlığı’nı dolandırmak için kumpas kurma, Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası’nı (IEEPA) delmek için kumpas kurma, bankacılık sisteminde sahtekarlık yapma, bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak için kumpas kurma, kara para aklamak için kumpas kurma” suçlarından suçlu bulunan Atilla, kara para aklama suçlamasından beraat etti.

Salonda sivil kıyafetle bulunan Hakan Atilla’nın karara çok tepki vermemesi dikkat çekti. İlk defa kocasının yargılanmasına katılan Burçin Atilla ise göz yaşlarına boğuldu. Burçin Atilla kararın ardından basın mensuplarına herhangi bir açıklamada bulunmadan mahkeme salonundan ayrıldı. Burçin Atilla, duruşma salonuna girdikten sonra, ağlayarak eşini iki yanağından öptü. Hakan Atilla ise eşine gülümseyerek karşılık verdi.

ABD’de görülen davada jürinin M.Hakan Atilla’yı 5 iddiadan suçlu bulmasının ardından yazılı açıklama yapan New York Güney Bölgesi Başsavcı Vekili Joon H. Kim, “İran’a ve diğer yaptırım uygulanan ülkelere yardım ederseniz ve belge üretirseniz sonuçlarına katlanırsınız” dedi.

Kim’in yaptığı yazılı açıklamanın tamamı şöyle;

Bugün tam, adil ve açık bir yargılamadan sonra, jüri üyeleri oybirliği ile Hakan Atilla’yı suçlu buldu. Daha önce suçluluğunu kabul eden Reza Zarrab ile birlikte, İran’a uygulanan yaptırımların içinde milyarlarca dolarlık bir oluk açan bu devasa planın merkezindeki iki adam, çok ciddi federal suçlardan suçlu bulundu.

Yabancı bankaların ve bankacıların bir seçeneği var: Ya İran’a ve diğer yaptırım uygulanan ülkelere açıkça yardımı ya da uluslararası bankacılık topluluğunun bir parçası olmayı tercih edersiniz. Ama bunların ikisini aynı anda yapamazsınız.

Eğer Hakan Atilla’nın yaptığı gibi İran’a petrol karşılığı milyarlarca dolar kaçırma planını gerçekleştirmek için ABD Hazine Bakanlığı yetkililerine defalarca yalan söyler ve belge üretirseniz sonuçlarına katlanırsınız.

Atilla’nın yaptığı seçim, Amerikan hukukuna göre artık kanıtlanmış bir suçtur.

Mahkeme dışında davayı “acaip bir oyun” diye tanımlayan Hakan Atilla’nın avukatlarından Victor Rocco, “muhtemelen jeopolitik durum ile de ilgili” dedi. Gazetecilere konuşan Rocco “Bence mükemmel yargılama olmuyor. Bu davada mükemmel değildi. Bundan dolayı temyiz mahkemeleri var.” ifadelerini kullandı. Atilla’nın diğer avukatlarından Cathy Fleming ise, jüri kararını ‘ilk raunt’ olarak değerlendirdi.

Hakan Atilla’nın alacağı cezanın ne olacağı 11 Nisan’da  açıklanacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.