Amerikalı milletvekilleri ve senatörlerden medya darbesine sert tepki

Amerikalı milletvekilleri ve senatörlerden medya darbesine sert tepki

Koza-İpek Grubu’na karşı girişilen hukuksuz medya darbesi, ABD milletvekilleri tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Yaşananların demokrasi adına utanç verici olduğunu söyleyen Amerikalı milletvekilleri, resmi sosyal medya aracılığıyla yaptıkları açıklamalarda baskının ABD yönetimi tarafından kınanması gerektiğini dile getirdi.

Leahy1
İfade hürriyetinin temel bir hak olduğunu belirten Senatör Patrick Leahy, “Koza İpek baskını da dahil olmak üzere Türkiye’de haber kurumlarına yönelik baskılar beni hayal kırıklığına uğratıyor.” dedi.

Sanchez

“Koza İpek grubuna devlet tarafından el konması demokratik bir Türkiye’ye karşı bir tehdittir” diyen California milletvekili Loretta Sanchez Türkiye’de demokrasi, ifade özgürlüğü ve adil seçimlerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

WeberHükümeti eleştiren medya organlarına seçimlerden hemen önce el konmasının dikkat çekici olduğunu belirten Teksas milletvekili Randy Weber de “Bu durum oldukça şüphe uyandırıcı” dedi.

GosarTürk hükümetinin ifade hürriyeti üzerine kurduğu baskının kabul edilemez olduğunu ifade eden Arizona milletvekili Paul Gosar ise “ABD yönetimi bu baskıyı lanetlemeli” diye yazdı.

RepDavid

Koza-İpek grubuna yapılan baskınla ilgili haberi takipçileriyle paylaşan Arizona milletvekili David Schweikert ise şunları yazdı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AKP yönetimini basın özgürlüğüne destek vermeye ve muhalif sesleri susturmaya yönelik girişimlerine son vermeye çağırıyorum.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.