Almanya’da alışveriş merkezinde silahlı saldırı

Almanya’da alışveriş merkezinde silahlı saldırı

Almanya’nın Münih kentinde bir alışveriş merkezinde silah sesleri duyuldu. Alman medyası çok sayıda ölü olduğu bilgisini aktardı.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, silahlı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Polis daha sonra ölü sayısının 10 olduğunu ve saldırganın da bu sayıya dahil olduğunu belirtti.

Alman basınında yer alan haberlerde Münih’in Moosach ilçesindeki “Olympia-Einkaufszentrum” adlı alışveriş merkezinde silah seslerinin duyulduğu, bunun üzerine çok sayıda polisin olay yerine sevk edildiği bildirildi.

Olay yerinden Periscope bağlantısı gerçekleştiren bir görgü tanığı, alışveriş merkezine giren bir adamın rastgele ateş ettikten sonra olay yerini terk ederek tren istasyonuna doğru gittiğini aktardı.

T24’ün haberine göre, halkı saldırının yaşandığı bölgeden uzak durmaları konusunda uyaran polis, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Sokaklardan uzak durun” dedi.

Yaşanan silahlı saldırıyı kontrol altına aldıklarını belirten polis sözcüsü, saldırganın tek başına hareket ettiğini ve en sonunda da intihar ettiğini ifade etti.

Polis ayrıca sosyal medya kullanıcılarına olay yerinden fotoğraf ve video paylaşmaması çağrısında bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.