Ağustos ayı Trump’a yaradı

Ağustos ayı Trump’a yaradı

Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, Ağustos ayı içinde rakibi Hillary Clinton ile arasındaki oy farkını azalttı.

Haziran ayında yüzde 11’lere varan fark bu ay yüzde 6-7 oranına geriledi. 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde Clinton karşısında hemen hemen tüm anketlerde geride görünen Trump, bu ay içinde oylarında önemli artış elde etti.

Ülke genelinde yapılan son anketlere göre Trump yüzde 38 ila 40 bandında destek alıyor. YouGov/Economist’in ortak anketine göre Trump seçmenden yüzde 38 oranında destek alırken Clinton yüzde 42 olarak belirlendi. Aynı kuruluşların iki hafta önce açıkladığı ankette ise Clinton yüzde 41, Trump yüzde 35 olarak belirlenmişti.

Morning Consult’ın son anketinde ise Clinton ile Trump arasındaki fark yüzde 3’e kadar gerilemiş durumda. Her hafta ülke genelinde yaptığı anketle bilinen Morning Consult, ay başında yaptığı ankette Clinton ile Trump arasındaki farkı yüzde 9 olarak gösteriyordu.

Bu hafta içinde açıklanan diğer 7 anketin ortalama sonuçlarına göre Clinton ile Trump arasındaki fark yüzde 7’ye kadar düşmüş durumda. Monmouth Üniversitesi, UPI/CVOTER, Ipsos/Reuters, Quinnipiac, NBC/SurveyMonkey ile ARG tarafından farklı farklı yapılan anketler ile Morning Consult ve YouGov/Economist’in araştırmaları dahil edildiğinde Clinton’ın yüzde 47.2, Trump’ın ise yüzde 40.3 oranında oy alacağı öngörülüyor.

2012 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde Ağustos ayının son haftasında anketlerde Cumhuriyetçi Mitt Romney ile Başkan Barack Obama yüzde 48 ile başa baş gidiyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.