Adalet Bakanı Sessions’a her yerden baskı var

Adalet Bakanı Sessions’a her yerden baskı var

Amerika Adalet Bakanı Jeff Sessions’a hem Kongre’den hem de Beyaz Saray’dan baskı artıyor. Sessions, Kongre’den Rusya eski Büyükelçisiyle görüşmesi konusunda baskıyla karşı karşıya, Beyaz Saray ise Sessions’ı, Rusya soruşturmasından çekildiği için eleştiriyor.

Başkan Trump, bugün yine Sessions’ı eleştirdi ve attığı bir twitter mesajında asıl soruşturmadan geçirilmesi gereken kişinin geçen yılın Demokrat adayı Hillary Clinton olduğunu söyledi.

Trump, “Sessions, Clinton’ın işlediği suçlar karşısında çok zayıf bir durumda kaldı” dedi ve “Neden üçkağıtçı Hillary’nin suçlarına ve Rusya ile ilişkilerini soruşturmuyor” sorusunu yöneltti.

Senato Adalet Komisyonu’nun kıdemli üyesi Demokrat Senatör Dianne Feinstein ise Sessions’dan en kısa zamanda Rusya’nın eski Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak’la 2016 seçim kampanyası sırasında görüşmesiyle ilgili olarak komisyona ifade vermesini istedi.

Washington Post gazetesi Cuma günü, Kislyak’ın Kremlin’e Sessions’la kampanyayla ilgili meseleleri görüştüğünü bildirdiğini yazdı. Sessions ise bu konunun gündeme gelmediğini söylemişti. Gazete, bu haberini, Kremlin’le Kislyak arasındaki iletişimle ilgili istihbarata dayandırdı.

Feinstein, Komisyon Başkanı Chuck Grassley’e gönderdiği mektupta Sessions’ı ifade vermeye davet etmeye çağırdı.

Komisyonun bir diğer Demokrat üyesi Al Franken, Sessions’ın Kislyak’la görüşmesinin çok rahatsız edici olduğunu söyledi.

Gelişmenin Sessions’ın Senato Adalet Komisyonu’nda ifade vermesinin önemini gösterdiğini kaydeden Franken, CNN televizyonuna ise Grassley’nin, Sessions’ın yeniden geri gelmesini istemediğini söyledi.

Grassley’in sözcüsü de Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada komisyon başkanının Sessions’ın bu yıl içinde komisyona ifade vermesini istemediğini söyledi.

Senato Adalet Komisyonu, Adalet Bakanlığı’nın işleyişini denetliyor. Komisyon, Rusya’nın geçen yılki başkanlık seçimine müdahalesini araştıran Kongre komisyonlarından biri.

Mart ayında Sessions, Kislyak’la ilgili görüşmesinin ayrıntılarını tam olarak paylaşmadığı suçlamaları karşısında Rusya soruşturmasından kendisini çekmişti.

Sessions, Adalet Komisyonu’na yanlış bilgi verdiği suçlamalarını reddediyor.

Sessions’ın soruşturmadan kendini çekmesi ise Başkan Donald Trump’ın tepkisini çekiyor. Trump’ın eleştirilerine rağmen Sessions Adalet Bakanı olarak görevinde kalmak istediğini belirtti.

Trump geçen hafta New York Times’a verdiği demeçte, “Sessions’ın Rusya soruşturmasından kendisini çekeceğini bilseydim adalet bakanı olarak atamazdım” demişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.