AB’den ihraç edilen savcılar tepkisi: Çok endişeliyiz

AB’den ihraç edilen savcılar tepkisi: Çok endişeliyiz

Avrupa Birliği, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını başlatan savcı ve hakimlerin meslekten ihraç edilmelerine tepki gösterdi. AB Komisyonu, “Ciddi şekilde endişeliyiz” açıklamasını yaptı.

Konuyla ilgili bir soruya cevap veren AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, savcı ve hakimlerin meslekten ihraç edilmeleri ve talepleri olmadığı halde görev yerlerinin değiştirilmesinin ‘ciddi endişe sebebi’ olduğunu söyledi.

Kocijancic, söz konusu savcı ve hakimlerin kamuoyuna mal olmuş davalara bakmaları sebebiyle endişelerin daha da ciddileştiğini, zira bu tasarrufların yargı bağımsızlığının ‘altını oyduğunu’ belirtti. Yargı bağımsızlığının demokratik bir toplumda hukukun üstünlüğünün köşe taşı olduğuna işaret eden Komisyon sözcüsü, görevini kötüye kullanan yargı mensupları konusunun ise standart hukuki süreçle ele alınması gerektiğini ifade etti.

Açıklamada, Kasım ayında yayınlanan ilerleme raporu hatırlatılarak, Türkiyeli yetkililerin kuvvetler ayrılığına ‘tam saygı’ göstererek yargının bağımsız ve tarafsız şekilde görevlerini ifa etmesine imkan sağlamaları gerektiği vurgulandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.