ABD destroyeri Pasifik’te tankerle çarpıştı

ABD destroyeri Pasifik’te tankerle çarpıştı

ABD donanmasına ait bir destroyer, Singapur’un doğu kıyısı açıklarında bir petrol gemisiyle çarpıştı. Kazada ABD’li mürettebattan beş kişi yaralandı; Amerikalı 10 denizci ise kayıp.

ABD 7. Filo’dan yapılan açıklamada USS John S. McCain adlı güdümlü füze destroyer, Liberya bandıralı petrol tankeri Alnic MC ile çarpıştı.USS John McCain, Singapur’a rutin liman molası için yoldaydı.

ABD savaş gemisinin iskele tarafından önemli hasar aldığı ancak saatler sonra Singapur’daki Changi Donanma Üssü’ne ulaştığı açıklandı.

Singapur Denizcilik ve Liman İşletmeleri, tankerin de hasar gördüğünü ancak mürettebatından yaralanan olmadığını bildirdi.

Singapur donanmasına ait bir helikopter, ABD’li beş yaralıdan dördünü tedavi için hastaneye götürdü. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

Kaybolan 10 Amerikalı denizci için de arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalara Singapur Donanması ve sahil güvenliğinin yanı sıra Malezya da iki donanma gemisi ile katılıyor.

Başkan Donald Trump Twitter’dan “Düşünce ve dualarımız arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü USS John McCain gemisindeki denizcilerle” mesajını paylaştı.

Savaş gemisine amiral olan dedesi ve babasının ismi verilen Cumhuriyetçi Senatör John McCain de eşiyle birlikte kayıp denizciler için dua ettiklerini yazdı. McCain Twitter mesajında, “Cindy ve ben, USS John McCain’deki Amerikalı denizciler için dua ediyoruz. Arama kurtarma çalışmaları için müteşekkiriz” dedi.

Kaza, son iki ayda 7’nci filoya ait bir geminin Pasifik Okyanusu’nda karıştığı ikinci kaza oldu. Haziran ayında ABD destroyeri USS Fitzgerald, Japonya karasularında bir kargo gemisiyle çarpışmış, 7 ABD’li denizci hayatını kaybetmişti.

Kazada ABD’li mürettebatın kusurlu bulunması üzerine, USS Fitzgerald’ın kaptanı görevden alınmış ve diğer denizcilere çeşitli cezalar verilmişti.

Amerika Savunma Bakanı James Mattis de, yaptığı açıklamada Amerikan Donanması’nın operasyonlarına ilişkin geniş çaplı bir soruşturma yapılacağını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.