Yeni Papa filmlere konu olacak!

Yeni Papa filmlere konu olacak!

İtalyan basınında geçtiğimiz günlerde yayınlanan haberlere göre, altı ay önce 16. Benedict’in şaşırtıcı bir şekilde emekliliğe ayrılışından sonra dünyadaki yaklaşık 1.2 milyar Katolik Hristiyanın yeni ve son derece popüler dini lideri olan Papa Francis, yapılması planlanan en az iki büyük filmin ana konusunu oluşturacak. 

Francis’in de memleketi olan Arjantin asıllı yazar-yönetmen Alejandro Agresti’nin üzerinde çalıştığı projenin isminin Bir Rahibin Hikayesi olduğu kaydediliyor. İddia edildiğine göre filmde, Walter Salles’in 2004 yılına ait Ernest “Che” Guevera’yı konu edinen biyografik filmi Motosiklet Günlüğü’nde Gael Garcia Bernal’ın karşısında oynadığı rol ile tanınan oyuncu Rodrigo de la Serna, daha sonraları Papa Francis olarak tanıyacağımız genç Jorge Bergoglio’yu canlandırıyor. 

Benedict’in memleketi Almanya’da ise, yazar-yapımcı Christian Peschken’in Fakirlerin Dostu adlı 34 milyon dolarlık bir yapım üzerinde çalıştığı kaydediliyor. 

 Bütün bunlar, Ridley Scott’ın Roma’da geçen fakat Papa Francis ile doğrudan bir bağlantısı olmayan Vatikan adlı TV filmi projesini bitirmeye yaklaştığı bir döneme denk geliyor.  Filmde papa rolünü Bruno Ganz oyunuyor. 

Francis, Mart ayında Benedict’in 1415 yılından beri kendi isteğiyle görevden ayrılan ilk papa olmasından sonra yeni papa olarak görevlendirilmişti. 

2006 yılında yapmış olduğu Göl Evi isimli ve Keanu Reeves ve Sandra Bullock’un oyunculukları paylaştığı romantic dram filmiyle daha çok tanınan Agresti, 2004 yılında yapmış olduğu Daha Az Çirkin Bir Dünya (A Less Bad World) adlı belgeseliyle Venedik Film Festivali’nde Roma Şehri Onur Ödülü’ne layık görülmüştü. Peschken ise, çoğunluğu televizyon filmleri olmak üzere, 15 yıllık kariyeri boyunca 11 ayrı filmin yapımcılığını üstlendi. 

Vatikan basın ofisi söz konusu iki yeni proje hakkında şu ana kadar yorum yapmış değil. 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.