Yeni Harry Potter kitabı geliyor

Yeni Harry Potter kitabı geliyor

İngiltere’nin başkenti Londra’da bu yaz perde açması beklenen “Harry Potter ve Lanetli Çocuk” isimli oyunun senaryosunun Temmuz ayında kitap formunda da yayınlanacağı açıklandı.

Serinin yazarı J.K Rowling, senaryoyu kitap olarak yayınlama kararını “Dünya’nın dört bir yanından Harry Potter hayranlarından gelen baskı sonucunda verdiğini” söyledi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, kitabın Little Brown UK isimli yayınevi tarafından basılıp 31 Temmuz’da yayınlanacağı ve aynı tarihte Harry Potter hayranlarını bir araya getiren Pottermore isimli internet sitesinde de e-kitap formunda satışa sunulacağı belirtildi.

Yetkililer heyecanla beklenen “Harry Potter ve Lanetli Çocuk” tiyatro oyununun ise 30 Temmuz’da Londra’daki Palace Tiyatrosu’nda perde açacağını açıkladı.

Yeni kitap 2007 yılında yayınlanan son Harry Potter macerasının 19 yıl sonrasında geçiyor ve Harry, Ron ve Hermione gibi serinin ünlü karakterlerinin yetişkinlik hayatlarında yaşadığı maceralara odaklanıyor.

Harry Potter’ın eğitim gördüğü Hogwarts büyücülük okulunda okutulan “Fantastik Canavarlar ve Onları Bulabileceğiniz Yerler” isimli ders kitabından esinlenerek yaratılan ve Harry Potter kitap serisindeki karakterlere yer vermese de aynı dünyada geçen film ise 18 Kasım’da sinemalarda gösterime girecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.