Yayıncılar yeni Rowling’in peşinde

Yayıncılar yeni Rowling’in peşinde

Yazdığı ilk kitapla yeni JK Rowling olarak görülen Laura Wood şu sıralar edebiyat dünyasının gözlerini üzerine çevirdiği bir isim.

Okul çağındaki cesur bir kız çocuğunun dedektiflik maceralarını konu alan çocuk kitabı Poppy Pym, İngiltere’de yapılan bir edebiyat yarışması sonrası dikkatleri üzerine çekti. İlk kitabı Poppy Pym’le büyük ödülü kazanan Laura Wood’a ise bir anda ülkenin gözde yazarı hâline geldi.

Ülkenin en köklü çocuk ve gençlik kitapları yayıncısı Scholastic tarafından yeni yazarlar keşfetmek amacıyla düzenlenen Montegrappa Scholastic Ödülü’nü kazanmayı başaran Wood için, dünyanın en iyi yayınevler sıkı bir yarışa girdi.

Wood, Scholastic Yayınevi tarafından, yaşları yedi ile 12 arasında değişen çocuklara hitaben düzenlenen yarışmaya, katılan yaklaşık bin kişi arasından seçildi.

Öte yandan yayınevlerinin peşinden koştuğu Wood, Hunger Games kitap serisini yayınlayan yayınevi ile bir anlaşma imzaladığını da duyurdu.

Kitap, gerçek ailesi tarafından terk edilen Poppy Pym’in, aralarında akrobatların, dansçıların ve hokkabazların olduğu bir sirkte büyüme hikâyesini anlatıyor. Kendi evi gibi gördüğü bu sirkten, yatılı okulda okumak için ayrılan Poppy Pym, prestijli bir okul olan St. Smithen’a yazılır. Mısır’dan kalma paha biçilemez sanat eseri okuldan çalınır ve Poppy suçluyu bulabilmek için kolları sıvar. Sirkteki ailesine ulaşarak onları yaşanan araştırmasına dâhil eden küçük Poppy, bundan sonra dedektiflik hünerlerini göstermeye başlayacaktır.

Halen Warwick Üniversitesi’nde doktorasını yapan ve “Poppy Pym’i birkaç senedir kafamda kurguladığım halde anlamsız bir korkudan ötürü bir türlü oturup, bu hikâyeyi kağıda dökemiyordum” diyen Wood, üniversite yılları boyunca, okulda çocuk kitapları sattığını ve “Bu sayede en iyi çocuk kitapları ve usta yazarları okumuş olmam bana, Poppy Pym’in hikâyesini armağan etti” açıklamasını yaptı.

Ödül komitesinden yapılan açıklamada juri başkanı Cerrie Burnell, “Poppy Pym kitabın sayfalarında sıcacık hikâyesiyle adeta dans ediyor. Her bir bölüm, yerinde ve zamanında kurgulardan oluşuyor” dedi. Poppy Pym, 2015’te Londra Kitap Fuar’ında okuyucuların karşısına çıkacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.