Yapımcılar Birliği en iyi film adaylarını açıkladı

Yapımcılar Birliği en iyi film adaylarını açıkladı

Hollywood’un önde gelen meslek birliklerinden biri olan Yapımcılar Birliği (Producers Guild), 2015’in en iyi film adaylarını açıkladı.

Yapımcılar Birliği Ödülleri, geçtiğimiz yıl “Birdman” örneğinde olduğu gibi Oscar ödüllerinin en önemli habercilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Özellikle en iyi film dalında hangi filmlerin Oscar’a aday olacağı konusunda tahmin yapmanın zor olduğu bu yıl yedi binden fazla üyeye sahip Yapımcılar Birliği’nin ilk 10’u kafaları daha da karıştırdı.

Oscar’ın favorilerinden “Carol” ilk 10 film arasında yer almadı. Bir başka sürpriz de eleştirmenlerin yılın en iyileri arasında gösterdiği “Star Wars: Güç Uyanıyor”un listeye girememesi oldu.

Yapımcılar Birliği’nin ilk 10 filmine baktığımızda türler ve tarzlar açısından farklılık ve zenginlik dikkat çekiyor. Listede Ridley Scott’un uzay macerası “Marslı” gibi popüler örneklerin yanı sıra N.W.A adlı hip hop grubunun 1980’li yıllarda geçen hikâyesini anlatan “Straight Outta Compton” gibi filmler var.

2015’in öne çıkan filmleri arasında yer alsalar da, ödül sezonunda adlarını pek duyuramayan “Sicario” ve “Ex Machina”nın listeye girmesi ise sürpriz olarak karşılandı. Oscar yarışında adı geçen ama listeye giremeyen diğer filmler arasında “Room”, “The Hateful Eight”, “Joy” ve “Creed” var.

“Anomalisa”, “Ters Yüz”, “İyi Dinozor”, “Minyonlar” ve “Snoopy ve Charlie Brown”ın yer aldığı animasyon adayları listesinde ise sürpriz yok.

Yapımcılar Birliği Ödülleri 23 Ocak’ta Los Angeles’ta düzenlenecek bir törenle açıklanacak. Oscar adayları için oylama süresi ise Cuma günü doluyor; adaylar 14 Ocak’ta açıklanacak.

Adaylar, Brooklyn, The Big Short, Bridge of Spies, Ex Machina, The Martian, Mad Max: Fury Road, Sicario, Spotlight, Straight Outta Compton, The Revenant.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.