Yahudi şakalı tweetlere tepki

Yahudi şakalı tweetlere tepki

Amerikalı televizyoncu Jon Stewart, 1999’dan beri sunuculuğunu üstlendiği ‘politik komedi’ The Daily Show programından ayrılacağını açıklamış ve Stewart’ın yerini alacak isim Trevor Noah olmuştu.

Güney Afrikalı 31 yaşındaki genç komedyen Trevor Noah’ın sosyal medya hesaplarından üç dört yıl önce paylaştığı tweetler tartışmalara neden oldu.

Noah’nın programın yeni sunucusu olduğunun açıklanmasının ardından, eski tweetleri tekrar yayınlandı. Birçok takipçi ve eleştirmen Noah’yı antisemitist ve homofobik olmakla suçladı.

Hristiyan bir baba ve yarı Yahudi bir annenin oğlu olan Noah’nın tweetleri özellikle Yahudililerle ilgili şakaları içeriyor. İşte o tweetlerden bazıları;

-Her milyarder rap müzisyenin arkasında, ondan iki kat kazancı olan bir Yahudi vardır.

-Karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakmayan Yahudi bir çocuğa arabayla neredeyse çarpıyordum. Neyse ki, Alman marka arabama bir şey olmadı.

-Lionel Messi, topu aldığında dünya starlarının hepsi ona faul yapmaya çalışıyor ama Messi yılmıyor tıpkı Yahudi hatunlar gibi…

Tweetlerin yeniden paylaşılması ve tepki çekmesi üzerine, programın yayınlandığı Comedy Central kanalından bir açıklama geldi.

Açıklamada, “ Pek çok komedyen gibi Trevor Noah da esprilerinde sınırları zorluyor, bir komedyenin şakalarını böylesine eleştirmenin haksız olduğunu düşünüyoruz. Noah çok yetenekli bir TV yüzü ve Comedy Central olarak sunucumuzun arkasındayız” dendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.