Wim Wenders’e Berlin’de onur ödülü

Wim Wenders’e Berlin’de onur ödülü

Almanya’nın başkenti Berlin’de devam eden 65. Uluslararası Film Festivali (Berlinale) kapsamında yönetmen Wim Wenders’e, “Onur ödülü” verildi.

Wenders, Berlinale Palast’daki sinemada düzenlenen törende, ödülünü festivalin direktörü Dieter Kosslick’ten aldı.

Brezilyalı yönetmen Walter Salles, ödül verilmeden önce yaptığı konuşmada, Wenders’in, “Tüm zamanların en iyi yönetmenlerinden biri” olduğunu belirterek, “Wim Wenders bize sinema yapma konusunda sadece ahlaki pusulayı değil, aynı zamanda estetik ve içerik pusulasını da öğretti” dedi.

Wenders de ödülü aldıktan sonra Kosslick’e, yönettiği filmlerde rol alanlara, birlikte çalıştığı kişilere, kendisine yardımcı ve destek olan herkese teşekkür etti.

Wenders, tören öncesinde düzenlenen basın toplantısında da bir komedi filmi çekmeyi hayal ettiğini söyledi. “Şimdiye kadar cesaret edemedim ve bunu yapamayacağımı düşündüm” diyen Wenders, “Yapabileceğin en zor iş odur. Ancak belki bu arada yeterince yaşlı ve deneyimli oldum” değerlendirmesinde bulundu.

Festival Direktörü Dieter Kosslick de Wenders ile saygın ve çağdaş bir yönetmeni onurlandırdıklarını belirterek, Alman yönetmenin, film yapımcısı, fotoğraf sanatçısı ve yazar olarak çok yönlü çalışmalarıyla insanların film hafızasını şekillendirdiğini ifade etti.

Törene, kültürden sorumlu Devlet Bakanı Monika Grütters, “Die Toten Hosen” müzik grubunun üyeleri, Wenders’in filmlerinde yer alan bazı oyuncular, arkadaşları ve çok sayıda davetli katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.