Washington: Obama vazifesini henüz tamamlamadı

Washington: Obama vazifesini henüz tamamlamadı

62. San Sebastian Film Festivali’nde ‘Onur Ödülü’ alan ünlü Amerikalı oyuncu Denzel Washington kariyerine ve hayatına dair açıklamalarda bulundu.

Radikal gazetesinden Esin Küçüktepepınar’ın haberine göre Washington basın toplantısında, kendisini efsane siyahi aktör Sidney Poetier’e benzeten bir gazeteciyi “Ondan sadece bir tane var, benzersiz bir kişilik ve ne şanslıyım ki arkadaşız” sözleriyle yanıtladı.

Politikandan yeni projelerine uzanan sorulara açıklıkla yanıt veren Oscarlı oyuncu, gerçek yaşamdan karakterleri canlandırmasıyla tanınıyor. Gelgelelim Martin Luther King’i oynamak konusunda hiç gönüllü olmadığı aşikar, haksız da değil: “Malcom X ve Biko’yu canlandırdım, yeter. Her efsane kişiliği benim oynamam doğru olmaz! Başka oyuncu mu yok, çok oyuncular var.”

Washington, ABD Başkanı Barack Obama’yı canlandıracağı dedikodularına ise “Kesinlikle hayır! Internette çıkmış asılsız bir haber. Obama’yı oynamayı düşünmüyorum çünkü zaten çok erken. Başkanın daha yapacağı işler var, vazifesini henüz tamamlamadı” sözleriyle son noktayı koydu. İki kez Oscar almasını “Yetenek yetmiyor, şans da gerek ve ben şanslı bir insanım. Ailem, tiyatro, sinema yani her şeyim var” sözleriyle yorumlayan aktör, “Artık çocuklar da büyüdü yani tiyatroya daha fazla vakit ayırabiliyorum” dedi.

Son filmi The Equalizer’ın yönetmeni de olan Antoine Fugua’nın yönettiği ‘Tranning Day’ (2002) filmindeki performansıyla en iyi aktör dalında Oscar’ı kucaklayan oyuncu, ‘Glory’ filmiyle de en iyi yardımcı aktör ödülünü kazanmıştı.

“The Equalizer’ın ikincisi çekilir mi bilemedim ama seyirci bu ilk filmi beğenirse neden olmasın” diyen Denzel Washington, sinemada sürekli dünyayı kurtaran kahraman rollerinden bıkmadığını, çünkü bunların defolu karakterler olduğunu ve kendisine oyunculuk alanı tanıdığını belirtti.

Kesin olan ise ünlü western ‘Magnificent Seven’ın yeniden çevriminde rol alacağı… Gelecek hafta at binme derslerine başlayağını söyleyen Washington, bu yeniden çevrimin ‘Magnificent Seven’a da esin kaynağı olan orijinaline, yani Akira Kurosawa’nın ‘Seven Samurai’ filmine benzeyeceğini vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.