Ünlülerden Filipinlere yardım çağrısı

Ünlülerden Filipinlere yardım çağrısı

Oscar ödüllü aktör George Clooney, Filipinler’de çok sayıda insanın ölümüne neden olan şiddetli tayfun için yardım çağrısında bulundu. Yaşanan trajediyi ‘korkunç bir felaket’ diye niteleyen Clooney, küresel ısınmaya inanmayanları ağır bir dille eleştirti.

Ünlü aktör, Los Angeles’ta Britannia Ödülleri’nin dağıtıldığı gece gazetecilere kırmızı halı üzerinde bir açıklama yaptı. Clooney, “Haiti depreminden bir hafta sonra düzenlenen Altın Küre töreninde depremzedeler için kampanya çağrısı yaptık ve geniş bir katılım oldu. Askerlerimiz oraya giderek yardım götürdü. Şimdi de bu felaket için de birşeyler yapmamız gerek” dedi.

Küresel ısınma ve iklim değişikliğini inkar edenleri de eleştiren Clooney şunları söyledi; “Doktorların yüzde 99’u size ‘hastasınız’ dese ve sadece yüzde biri de iyi olduğunuzu söylese yüzde 99’un sözlerine inanırsınız, değil mi? Küresel iklim değişikliğini inkar etmek saçmalık olur. Daha büyük felaketleri görmeden dünyamızı biraz olsun temizlemek gerekmiyor mi?” 

Bir diğer Oscar ödüllü İngiliz sanatçı Idris Elba ise, tüm insanlığa seslenerek Filipinlilerin bu zor günde yalnız bırakılmamasını istedi. Aynı programın girişinde gazetecilere konuşan aktör, “Lütfen herkes yardım edebildiği kadar etsin” diye konuştu. Elba, “Tam anlamıyla bir trajedi. Hayatlarını ve evlerini kaybeden tüm bu insanlar için çok üzgünüm’’ ifadelerini kullandı. Elba ayrıca, tayfuna iklim değişikliğinin sebep olup olmadığını bilmenin mümkün olmadığını ancak küresel ısınmayı inkar etmenin de ‘saçmalık’ olduğunu savundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.