Tutankhamun’un hançeri uzaydan gelmiş

Tutankhamun’un hançeri uzaydan gelmiş

Antik Mısır’ın en büyük firavunlarından biri olan Tutankhamun’un mumyasının eline tutturulmuş olan hançerin Dünya’ya çarpan meteorlardan yapıldığı ortaya çıktı.

Mezarın bulunduğu 1925’ten beri arkeologların en merak ettiği konulardan biri paslanmamış hançerdi. Uzun yıllar uzmanlar Tutankhamun’un hançerinin Mısır işçiliğinin ne kadar ilerlemiş olduğunun bir kanıtı olarak görüyor.

Hançere zarar vermeden hangi maddelerden yapıldığını anlamak için gelişmiş bir X-Ray kullanan uzmanlar ilginç bir sonuca ulaştı.

Göktaşları ve gezegen bilimleri ile ilgili bilimsel bir dergi için araştırma sonuçlarını kaleme alan Daniela Comelli, içinde bulunan yüksek nikel oranının, hançerin göktaşı demirinden yapıldığını açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Araştırmacılar, demirdeki nikel ve kobalt oranlarının hançerin ‘bu dünyadan olmadığını’ gösterdiğini belirttiler.

Araştırmacılara göre eski Mısırlılar, süs eşyaları ve törenlerde kullanılan eşyaların üretiminde göktaşı demiri kulanmaya büyük önem verirlerdi.

Hançerin demiri de, Mısır’ın Kızıldeniz kıyısına düştüğü bilinen göktaşlarının kimyasal yapısıyla karşılaştırıldı ve içinde İskenderiye’nin 240 kilometre batısına düşen bir göktaşındakiyle çok benzer oranlarda nikel ve kobalt bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.