Toronto Film Festivali’nde The Wall sürprizi

Toronto Film Festivali’nde The Wall sürprizi

Bu yıl, 4- 14 Eylül tarihleri arasında 39’uncusu gerçekleştirilecek Toronto Film Festivali’nde, 285 uzun metraj ve 108 kısa film gösterilecek.

Pek çok ünlü ismin katılması beklenen festivalin en büyük sürpriziyse, efsane rock topluluğu Pink Floyd’un kurucusu Roger Waters’tan geldi. Waters’ın, 2010 ile 2013 yılları arasındaki The Wall turnesi beyaz perdeye aktarıldı. 219 şehirde konser veren Waters ve ekibinin turne maceraları, en ayrıntılı biçimde bu belgesel filmde yer alıyor.

6 Eylül’de Toronto Film Festivali’nde yapılacak galada izleyenlerle buluşacak filmi, kameraya alan da Roger Waters’dan başkası değil. Sean Evans’ın da yönetmen koltuğunda oturduğu yapımın süresiyse 55 dakika. Roger Waters’ın kişisel yaşamına odaklanan belgeselde, Fransa ve İtalya’daki II. Dünya Savaşı Şehit Mezarlığı’nı ve 1916’da savaşta öldürülen büyükbabasının mezarını ziyareti de yer alıyor.

Toronto Film Festivali’nde gösterilmesi merakla beklenen bir diğer yapımsa James Franco’nun ilk yönetmenlik denemesini yaşadığı The Sound and The Fury adlı film. Festivalin açılış filmiyse Robert Downey JR.’ın başrolünü üstlendiği The Judge olacak. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.