Swank: Hollywood’da erkekler 10 kat fazla kazaniyor

Swank: Hollywood’da erkekler 10 kat fazla kazaniyor

İki Oscar ödülü sahibi Hillary Swank Hollywood’da erkek oyuncuların kadın meslektaşlarına oranla 10 kat fazla para kazandığını söyledi.

Los Angeles’ta son filmi The Homesman’in tanıtımı için katıldığı bir etkinlikte üniversite öğrencilerine konuşan Swank, erkek olması halinde şu an kazandığının 10 katını kazanacağını iddia etti.

“Erkek meslektaşlarım şu an benden 10 kat fazla kazanıyor. Evet tam 10 kat. Yaptığımız iş aynı, gösterdigimiz çaba aynı ancak onlar daha fazla kazanıyor” diyen ünlü oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü, “Yeryüzünde sadece iki cinsiyet var, bence her ikisi de çok güzel, aynı derece karmaşık ve kendi açılarından ikisi de harika. Ancak aktörlerin aldıkları paralarda kadın olmadıkları için bir fazlalık var.”

Swank son filmi The Homesman’in de feminist bir western olduğunu belirtti.

Hollywood’da geçen yıl en fazla kazanan kadın oyuncu 51 milyon dolar ile Sandra Bullock idi. Ancak o da Robert Downey Jr (75 milyon dolar) ve Dwayne Johnson’ın (52 milyon dolar) arkasından geliyordu. Forbes’e göre geçen yıl en fazla kazanan 10 erkek oyuncunun kazançları toplamı 419 milyon dolarken en çok kazanan 10 kadın oyuncunun toplamı 226 milyon dolardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.