‘Suriye için bir kitap al’ kampanyası

‘Suriye için bir kitap al’ kampanyası

Aralarında Salman Rushdie, Hilary Mantel, David Nicholls, David Walliams, Ian Rankin, Neil Gaiman, Ali Smith, Philip Pullman, Marian Keyes, Lee Child, Julia Donaldson, Jacqueline Wilson ve Michael Morpurgo gibi yazarların da bulunduğu, İngiltere’nin en çok okunan ve sevilen yazarları, kitaplarını, Suriyeli mülteciler için satışa çıkardı.

İnternet üzerinden kitap satışı yapan ünlü Waterstones web sitesinde satışa çıkan kitaplarının gelirini Suriyeli mültecilere bağışlayacak olan yazarlar, “Bir kitap satın al, bir hayat kurtar” sloganıyla okurlarına çağrıda bulundu.

The Buy Books for Syria (Suriye için Bir kitap Satın Al) adlı kampanya, yazarlar, yayıncılar ve Waterstones tarafından yürütülüyor. Ünlü yazar Ali Smith, “Kampanyayı kalben, fikren ve ruhen destekliyorum” derken, yazar Jack Reacher, okuyucularına “Noel alışverişini Suriye için Bir kitap Satın Al masasından yap” mesajı gönderdi.

Kampanyayı, İngiltere’nin önde gelen yayıncılık kuruluşları da destekliyor. Penguin Random House, Pan McMillan, HarperCollins, Hachette ve Faber’in de aralarında bulunduğu yayıncıların, 90’dan fazla ülkeden 17 kuruluşu bünyesinde barındıran Oxfam adlı hayır kurumunun Suriye Kriz Merkezi’ne, Waterstones sitesinden elde edilen kitap satış gelirinden yaklaşık 1 milyon pound aktarması bekleniyor.

Suriyeli mültecilere bağışlanacak kitaplar, Waterstones’da 1 Ekim’den itibaren satışa çıkacak ve üzerinde The Buy Books for Syria (Suriye için Bir kitap Satın Al) etiketi bulunacak.

‘KİTAPLARIN GÜCÜ’

Penguin Random House CEO’su Tom Weldon, “Kitapların gücü, hayatı değiştirebilir, vurgusunu, sık sık yapıyoruz” derken, “Kampanyanın şimdiki hedefinin, kitapların gücünü, hayatları kurtarmaya yöneltmek olduğunu” belirtti. Oxfam Başkanı Mark Goldring ise kampanyadan beklenen 1 milyon pound ile 150 bin Suriyeli’ye temiz içme suyu sağlanabileceğini ve Ürdün’deki mülteci kamplarında kalan on binlerce insana gelecek yıla kadar yardım edilebileceğini belirtti.

Geçen ay, çocuk kitapları yazarı Patrick Ness’in başlattığı kampanya ile Suriyeli mültecilere, 24 saat içinde 150 bin pound’dan fazla yardım toplanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.