Süper kahramanların mücadelesi kızışıyor

Süper kahramanların mücadelesi kızışıyor

Çizgi roman dünyasının en büyük iki yayıncısı olan Marvel ile DC Comics’in rekabeti tüm hızıyla sürüyor. Marvel her ne kadar sinemada çok başarılı olsa da DC beyaz ekranda açık ara önde.

Guardian of Galaxy sinemalarda, Arrow ise televizyonda fırtına gibi esiyor. Flash ve Gotham sezonun merakla beklenen yeni dizileri. Ancak onların bugünlere gelmesi pek de kolay olmadı.

Çizgi roman denince akla gelen iki büyük yayıncı Marvel ile DC’nin yarışı her zaman hayranlara hoş bir seyir sundu. Ancak çizgi romanları sevenlerin en büyük hayallerinden biri maceralarını okudukları karakterleri ekranda görebilmekti. Gerçi Batman 1943’te televizyon dizisiydi, Superman 1948’de ekrandaydı ancak bunlar daha ilk adımlardı.

Adam West’in Batman’i ve George Reeves’in Superman’i canlandırdığı dizi ve filmler hala kendilerinden söz ettiriyor. Tabii sadece onlar değil, Captain America veya Green Arrow’un maceraları da televizyonda yayınlanıyordu.

1970’lerin ortasında Wonder Woman katıldı televizyon furyasına. DC Comics’in bu karakteri o zaman çok sevildi. Az biraz zaman sonra ise yeşil dev Hulk gözde bir dizi kahramanıydı. Spider-Man de televizyon iyi kötü kendisine bir yer buldu.

Dizilerle ve çok da fazla gişesi olmayan filmlerle süper kahramanlar maceralarını yaşarlarken Richard Donner’ın 1978’de çektiği Superman o yılın sinemada en büyük olayı oldu. Bunun üzerine serinin devamı çekilirken kimi çizgi roman kahramanları da furyaya eklendi. Gerçi Captain America çok kötü bir uyarlamayla sinemaya merhaba dedi. Batman’in ise 1989’da kadar beklemesi gerekiyordu.

Her ne kadar Batman, Superman, Wonder Women, Hulk bir şekilde sinemada ve televizyonda olsalar da hayranları Fantastic Four veya Iron-Man’i de görmek istiyordu. Ne var ki o zamanın teknolojisi ile bunlar pek mümkün değildi. Hayranların çekmeye çalıştığı kimi filmler de fiyasko ile sonuçlanıyordu.

Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D gibi başarısız kimi televizyon uyarlamaları sonrasında Marvel tarihi bir adım attı ve 2002’de Spider-Man’i sinemaya uyarladı. Seyircinin gösterdiği ilgi inanılmazdı. Ayrıca özel efektler alanındaki ilerlemeler artık her kahramanı beyaz perdeye taşıyabiliyordu. Marvel bunun üzerine bir yandan kahramanlarını beyaz perdeye taşırken bir yandan da onların birlikte yer alacağı film için kolları sıvadı.

DC’de ise durum pekiyi değildi. Karakterlerin film hakları farklı şirketlere verilmişti ve onları bir araya getirmek zaman alacaktı. Superman’in yeni çekimi pek başarılı olmamıştı, Green Lantern de fiyasko ile sonuçlanmıştı. Ancak Christopher Nolan Batman’i yeniden ele alınca bir umut doğdu.

Ne var ki DC Marvel’ın yapamadığını başarıp televizyonda önemli işlere imza attı. Green Arrow’un televizyon uyarlaması Arrow oldukça büyük bir ilgi gördü. Şu aralarda üçüncü sezonu yayın hayatına başlıyor. Diziye konuk olan Barry Allen ise bu sezon kendi dizisi Flash ile ekranlarda yer alacak. DC’nin bir diğer karakteri Costantine yeni sezonun iddialı yapımlarından. Ve tabii Batman’in başlangıcını anlatan Gotham dizisi de en merak uyandıran dizilerden biri.

Bu yıl Guardians of Galaxy ile gişede yine istediğini alan Marvel ise Agents of S.H.I.E.L.D ile televizyonda hayal kırıklığına uğradı. Dizinin ikinci sezonuna tamam dendi ancak sezon ortası dizinin Agent Carter adıyla yeni bir boyut alacağı biliniyor.

Marvel sinemadaki başarısını televizyona taşımak için uğraşırken DC Batman ve Superman’i birlikte oynatacağı ilk film için geri sayımda ancak karşısında da Avengers’ın yeni macerası var.

Sinema ve televizyonda yakın gelecekte neler olacağı belli olmaz ama süper kahraman hayranlarının bu rekabetten mutlu ayrılacağı kesin.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.