Stephen King’ten Charleston tepkisi

Stephen King’ten Charleston tepkisi

Amerikalı ünlü korku romanları yazarı Stephen King, Charleston’da bir kiliseye yapılan saldırı ve 9 Afrikalı Amerikalının öldürülmesinden sonra, twitter’da silah satıcılarını suçlayan ve bireysel silahlanmanın kontrol altına alınmasını isteyen tweet’ler paylaştı.

2013’de Connecticut’daki Sandy Hook İlkokulu’na yapılan ve 26 kişinin öldüğü silahlı saldırıdan sonra bu konuda bir makale yayınlayan King, “Kitle imha silahları” olarak tanımladığı otomatik ve yarı otomatik silahların yasaklanması çağrısında bulunarak, “Bu silahlar, silahsız ve hazırlıksız insanlara karşı savaş başlatmak isteyen çılgınlar tarafından kullanılıyor” demişti.

Taraf’ın haberine göre, önceki gün twitter’dan, Charleston saldırısı dolayısıyla bu görüşlerini yeniden gündeme getirerek, “Silah sahipleri, silahların kontrolü yasalarını kabul edip destekleyene dek, masumların kanı akmaya devam edecek. Daha ne kadar buna katlanmak zorundayız” dedi.

“Silahların kontrolü konusunda ne kadar çok bağnaz var. Daha kötüsü, ne kadar çok ‘gururlu’ bağnaz var” diyen Stephen King, Bloomberg Business kanalının, “ABD’de bireysel silahlanmadan dolayı yaşanan ölümlerin trafik kazalarındaki ölüm sayısına yaklaştığı” yönünde yayınladığı haberi de eleştirerek, “Otomobil koltuğunu, yarı otomatik silahla bir tutamazsınız” dedi.

Twitter’da üç milyondan fazla kişi tarafından takip edilen King, 1996’da, Washington eyaletindeki bir okulda yaşanan katliamdan sonra, okullarda yaşanan toplu katliamları anlattığı 1977 tarihli Rage adlı romanını, saldırgan Barry Loukaitis’in romandan yaptığı alıntılar yüzünden piyasadan çekmişti. Bir öğretmen ve iki öğrenciyi öldüren Loukaitis, katliamdan sonra Rage‘den, “Bu, kesinlikle cebir dersini döver, değil mi” cümlesini paylaşmıştı. 1997’de de, Rage’in bir kopyasını elinde bulunduran Michael Carneal, Kentucky’de bir lisede üç kişiyi öldürmüştü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.