Sotheby’s altı aylık kârını açıkladı

Sotheby’s altı aylık kârını açıkladı

Sotheby’s ikinci çeyrek ve ilk yarı sonucunu açıkladı. Müzayede şirketi altı ayda satışlarında yüzde 24’lük net bir artış sağlamış.

Haziran sonu itibariyle yapılan hesaplamalara göre Sotheby’s 2014’de faaliyet gelirlerinde yüzde 20’lik bir artış sağladı. Ayrıca Hong Kong ve Londra ağırlıklı olarak satışlardan aldığı komisyon karı da önceki yıla göre 403 milyon dolar daha fazla.

Sotheby’s’in CEO’su ve başkanı Bill Ruprecth konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Her düzeyden alıcının sayısı ve yapılan işlemler sonunda ne kadar güvenilir olduğumuz rakamlara da yansıdı. Bu dönemde değeri 1 milyon doların üzerinde 487 ürün sattık. Yeni ve eski müşterilerimizle Sotheby’s’in ne kadar güvenilir, faaliyetlerinin ne kadar ilgi çektiği ve sanat dünyasındaki uzmanlığı bir kere daha belli oldu” dedi.

Ruprecth ayrıca ilk altı aydaki müşterilerinin yüzde 26’sının ilk defa kendileriyle çalışmış olduğunu belirterek, yeni kuşak ile de iletişim sağlayabildiklerini anlattı.

Gelecek dönem planlarıyla da ilgili olarak Ruprecth e-Bay ile yeni yaptıkları iş ortaklığından sonra New York’ta yapılacak ve tüm dünyadan sanatseverlerin katılacağı açık arttırmalarda potansiyel yeni alıcıların ortaya çıkacağını umduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.