Savcılık Malcolm X belgeselindeki yeni iddiaları inceliyor

Savcılık Malcolm X belgeselindeki yeni iddiaları inceliyor

Netflix’in 7 Şubat’ta platformunda yayımladığı ABD’li Müslüman siyasetçi ve siyah hakları savunucusu Malcolm X’in suikastına dair belgesel, ABD’nin New York şehrindeki Manhattan bölge savcısını harekete geçirdi.

“Malcolm X’i kim öldürdü?” (Who Killed Malcolm X?) isimli belgesel, 1965 yılında öldürülen aktivist Malcolm X’in suikastını sorgulayan tarihçi Abdur-Rahman Muhammad’in anlatımlarına yer veriyor. Belgesel, gerçek faillerin yakalanıp yakalanmadığını sorguluyor.Belgeselde ayrıca adaletin tecelli etmesi için mücadele yürüten bir vakıf olan Innocence Project’in incelediği kimi belgelerde yer alan iddialar da yer alıyor.

SAVCILIK YENİ İDDİALARI ELE ALACAK

BBC Türkçe’nin haberine göre Manhattan bölge savcılığından yapılan açıklamada, savcının ortaya çıkan yeni iddiaları ve delilleri ele alacağı, gerekli görmesi halinde doyasının yeniden açılabileceği belirtildi. Savcı Cyrus Vance’in Innocence Project’in temsilcileriyle bir araya gelerek bir toplantı yaptığı aktarıldı.

Malcolm X’in kızı Ilyasah Shabazz ise dosyanın yeniden açılması ihtimaline karşı hissettiği duyguları “tarif etmeye yetecek kelimelerin olmadığını” söyledi. Babasının bütün hayatını gerçeği aramakla geçirdiğini söyleyen Ilyasah Shabazz, babasının suikastıyla ilgili gerçeklerin de açığa çıkmasını umduğunu belirtti.

MALCOLM X KİMDİ?
Malcolm X olarak bilinen El-Hajj Malik El-Shabazz, ırkçılığın çok yüksek olduğu bir dönemde ABD’de siyah hakları için mücadele eden Müslüman bir aktivistti.