Sao Paulo’da İsrail krizi

Sao Paulo’da İsrail krizi

Venedik’ten sonra dünyanın en eski bienali olarak anılan Sao Paulo Bienali’nde İsrail krizi var.

İsrail’in, 60 gün süren saldırıları sonucunda sivilleri katletmesine sessiz kalamayan sanatçılar, gelecek hafta kapılarını açmaya hazırlanan bienale tepki gösterdi.

Sao Paulo Sanat Bienali’nde eserleri sergilenecek, farklı ülkelerden gelen 50’yi aşkın sanatçı, bienal yetkililerinin organizasyonda kullanılmak üzere İsrail hükumetinden aldığı 40 bin dolarlık para yardımının iade edilmesini istedi.

Filistinli sanatçı Ruanne Abou- Rahme başta olmak üzere 50 sanatçı, bienalin İsrail desteği tutumunu eleştiren açık bir mektup yayımladı. Mektupta, “İsrail, pek çoğu kadın ve çocuklardan oluşan iki bini aşkın insanı katletti. Böylesine hassas bir dönemde, İsrail’in sponsorluğunda bir sanat etkinliği düzenlemek haksızlık” ifadeleri yer aldı. Bienalde ağırlanacak 50’yi aşkın sanatçının arasında İsrail’den de üç isim bulunuyor.

BAŞKA ÜLKELER DE VAR

Sao Paulo Sanat Bienali yetkilileri ise yayımlanan açık mektup karşısında sessiz kalmadı: “Sanatın, siyasete karıştırılmasını çok yanlış buluyoruz.” İlk kez 1951’de başlayan bienale, İsrail dışında İngiltere, Fransa, Almanya ve Meksika gibi ülkeler de sponsorluk desteği veriyor. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.