Rothko’nun tablosuna 46,5 milyon dolar

Rothko’nun tablosuna 46,5 milyon dolar

Soyut ekspresyonizm akımının önemli temsilcilerinden Mark Rothko’nun bir tablosu, New York’ta düzenlenen açık artırmada 46,4 milyon dolara satıldı.

Sotheby’s Müzayede Evi’ndeki açık artırmada, 1970’de yaşamını yitiren Rus asıllı Amerikalı ressam Rothko’nun “Adsız (Sarı ve Mavi)” adlı eseri 46,5 milyon dolara alıcı buldu.

Yaklaşık 2,5 metrelik tablo, yalnızca parlak sarı ve mavi renklerden oluşuyor.

Rothko’nun 1954’te tamamladığı eser, koleksiyoncu ve hayırsever Rachel “Bunny” Mellon’a aitti. Mellon’un koleksiyonundaki eserler, mart ayında 103 yaşında ölmesinin ardından varisleri tarafından satışa çıkarılmıştı.

Rothko’nun 1961 yılında yaptığı “Turuncu, Kırmızı, Sarı” adlı eseri, 2012’de Christie’s müzayede evinde yapılan açık artırmada 86,9 milyon dolara alıcı bularak sanatçının şimdiye kadar en yüksek fiyata satılan eseri olmuştu.

LICHTENSTEIN’IN ESERİNE 41.7 MİLYON DOLAR

Açık artırmada eserlerinde popüler reklam ve çizgi roman ögeleri kullanarak ün kazanan Amerikalı ressam Roy Lichtenstein’ın “Yüzük (Nişan)” adlı eseri de 41,7 milyon dolara satıldı. Lichtenstein’ın 1962’de tamamladığı eser, hayırsever Stefan Edlis’e aitti.

2013’te 56 milyon dolara alıcı bulan “Çiçekli Şapkalı Kadın”, Lichtenstein’ın en yüksek fiyata satılan eseri olarak biliniyor.

Müzayede Evi, iki eseri de açık artırmaya telefonla katılan ve adlarının açıklanmasını istemeyen koleksiyoncuların aldığını açıkladı.

yüzük

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.