Ressam Necile Dinç, hayal dünyasının  yaratıklarını resim severlerle tanıştırıyor

Ressam Necile Dinç, hayal dünyasının yaratıklarını resim severlerle tanıştırıyor

Whippany’de bulunan Hanover Township Galley, ressam Alev Necile Dinç’in hayal dünyasının yaratıklarına ev sahipliği yapıyor.

Alev Necile Dinç’in 9 Ocak’ta başlayan kişisel sergisi, 28 Şubat’a kadar sürecek. “Hayal dünyamın yaratıkları” (My fantasy world’s creature) adlı sergide ressamın 12 tablosu sergileniyor. Sergi, hafta içi her gün 8:30-4:30 saatleri arasında, Hanover Township Galley 1000 Route 10 Whippany, NJ 07981’de ziyaretçilerini bekliyor.

Hayal dünyamın yaratıkları nasıl doğdu?

Necile Dinç’in hayal dünyasının yaratıkları New York’ta doğdu,Kappodokya’da büyüdü. Dinç, bir gün Manhattan’da bir müzeye gitti. Gördükleri onu hayal kırıklığına uğrattı.Müzeden çıkınca izlenimlerini analiz ederken New York’un da grimsi renklere büründüğünü farketti. “Ağaçların yaprakları dökülmüştü. Başımı kaldırıp yukarı baktığımda binaların yüksekliğinden gökyüzünün bile görünmediğini farkettim. Gözlerimi kapadım. Birden bire önümde rengarenk bir dünya seriliverdi: Yuvarlak gözlü, güler yüzlü, masum bakışlı, mutlu görünüşlü çocuklar, atlar, geyikler, kuşlar… Oracıkta çantamdan bulduğum bir kâğıda hemen birşeyler karaladım bazı notlar aldım” işte ‘Hayal Dünyamın Yaratıkları’ bu şekilde doğdu.

Gathering alev dincDinc, ‘Hayal dünyamın yaratıkları’nın ilk tablosu olan turkuaz, mor, sarı, mavi, yeşil renklerin hakim olduğu “Gathering” in kendine uğur getirdiğine inanıyor çünkü Los Angeles Müzesi’nden “Gathering” i  sergilemek için davet almış ve bu tablo sayesinde birçok galerilerden de sergi açmak için davet edilmiş.

Birkaç yıl sonra Kapodokya’ya gezmeye giden Dinç gördğü doğal güzellikten çok etkileniyor. ‘Hayal Dünyamın Yaratıkları’ nın o doğaya ait olduğu hissine kapılıyor ve hemen birkaç figür çalışıyor. Gezi dönüşü seriye bu esintilerle devam ediyor.

Alev Necile Dinç kimdir?

Alev Necile Dinç resim yapmaya ve şiir yazmaya çocuk yaşta başladı. Karakalem,mürekkep,yağlıboya suluboya ile manzara,portre, figuratif, kolaj resim çalıştı. Resimleri ilk kez 15 yaşındayken Yüzüncü Devlet Resim ve Heykel Sergisi’nde sergilendi.

Yüksek tahsilini ABD’de Ridgewood Güzel Sanatlar okulunda grafik dizaynı üzerine yaptı. Ardından F.İ.T.’de tekstil dizayanı eğitimi alan Alev Necile, New York’ta tekstil şirketlerinde uzun yıllar desinatör olarak çalıştı. Desenleri Sears, Macy’s, B. Altman, Bloomingdale, Wall Mart, K-mart’ta yer alıcı buldu.
Golden Nugget Hotel ve Taj Mahal Gazinolarına, duvar kâğıdı deseni çizdi.Desenleri İspanya, Kanada, Brazilya, İngiltere,Hong Kong’da satıldı.

Necile ev dekorunda kullanılan kumaşlar için satış rekoru kıran desenler tasarladı.

Bu arada resim yağlıboya resim çalışmalarına devam etti. İlk şahsi sergisi 1966’da Paterson NJ’de açtı. Şimdiye dek Avrupa ve ABD’de yüzün üzerinde kişisel ve karma sergisi oldu.

Üç yüzden fazla sanat eseri olan ve üç binin üzerinde kumaş deseni taraslayan Necile Dinç, Kuzey New Jersey’de on beş yıldır resim öğretmenliği yapmakta ve İmpressionist ekolde resim yapmayı öğretmekte; sanat üzerine konferanslar vermektedir.

11-12 yaşındayken şiirleri çocuk dergilerinde yayınlanan Necile Alev Dinç in
dört yüzün üzerinde şiiri vardır.Şiirlerini İngilizce ve Türkçe yazmıştır.
“Hayatın Yankıları” adında ilk Türkçe şiir kitabı ( 2009 ) yayınlanmıştır. Dinçin bir çok şiiri aktör Caner Cindoruk tarafından seslendirilmıştir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.