Prince’nin ölümüne ilacın yanlış etiketlenmesi mi yol açtı?

Prince’nin ölümüne ilacın yanlış etiketlenmesi mi yol açtı?

Geçen Nisan ayında evinde ölü bulunan ünlü yıldız Prince’nin hayatını kaybetmesine kullandığı ilacın yanlış etiketlenmesinin yol açtığı ileri sürüldü.

Minneapolis Star Tribune gazetesi haberine göre Prince’nin kullandığı aşırı kuvvetli ilaçların etiketinde daha az kuvvetli madde yazıldığını dile getirdi. Habere göre Prince’nin evinde bulunan ilaçların tehlikeli miktarda sentetik opioid fentanil (vücutta morfin etkisi gösteren kimyasal madde) içerdiğini, ancak ilaçların üzerindeki etikette hidrokodon (daha az etkili bir opioid) etiketi bulunduğuna işaret edildi.  

Haziran ayında otopsisi tamamlanan ünlü şarkıcının ölüm nedeni olarak ‘‘yanlışlıkla aşırı dozda fentanil alımı’’ olarak rapor edilmişti. Raporda ayrıca 57 yaşındaki şarkıcının vefat ettiğinde sadece 50 kilo olduğu ve vücudunda ölümcül düzeyde fentanil olduğu dile getirilmişti.

Dünya çapında üne sahip olan Prince, 21 Nisan günü Minnesota eyaletindeki evinde ölü bulunmuştu. Kariyeri boyunca 30’dan fazla albüm yapan Prince’ın satış rakamları 100 milyonu aşmıştı.

FENTANİL NEDİR?

Fentanil, çok şiddetli ve normal ağrı kesicilerin cevap veremediği kronik ağrıları yatıştırmak için kullanılan çok kuvvetli bir ağrı kesici.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.