Pink Floyd’tan Türkçe isimli şarkı

Müzik tarihinin en büyük efsanelerinden İngiliz müzik grubu Pink Floyd, 10 Kasım’da çıkaracağı ‘Endless River’ albümüyle müzik hayatına veda edecek.

Albüm, grubun 20 yıl önce çıkardığı ‘Division Bell’in yapımı sırasında David Gilmour, Nick Mason ve Richard (Rick) Wright’ın birlikte çalıp kullanmadıkları kayıtların üzerine inşa edilmiş.

Hürriyet’ten Gökçe Aytulu’nun haberine göre, Rick Wright’ın 2008’de yaşamını yitirmesinin ardından kimse yeni bir Pink Floyd albümü beklemezken Gilmour ve Mason, 20 saati aşan kayıtları dinleyip, buradan yeni bir albüm çıkabileceğini düşünmüş. Yeni eklemeler yapılmış ve bir şarkı dışında (Louder Than Words) tamamen enstrümantal bir veda albümü ortaya çıkmış.

Albüm hem Rick Wright’a hem de Pink Floyd’a veda niteliğinde. Gilmour, Rolling Stone dergisine verdiği söyleşide “Bu çalışmanın üzerine koyacağımız her şey ikinci sınıf kayıtlardan oluşacaktı. Rick’in yokluğunda bir Pink Floyd turnesi mümkün olmaz. Üzücü ama bitti” diyor.

Albümde Rick Wright’a ithaf edilen şarkının ismi Türkçe, ‘Anısına’. İsrailli klarnetçi Gilad Atzmon’un eşlik ettiği parçanın oryantal, mistik havası nedeniyle Gilmour, Türkçe ağıtları inceleyip böyle bir isim koymuş.

Pink Floyd’un sitesinde bugün yayınlanan ikinci ses klibinin Türkçe isimle ‘Anısına’ adıyla yayınlanacak şarkıdan bir bölüm olduğu söyleniyor.

Söz konusu parçanın demo kaydı ise daha önce Untitled # 3 adıyla Secret Rarities bootleg albümünde sızmıştı. Söz konusu Demo Untitled #3 Pink Floyd’un 10 Kasım 2014’de yayınlanacak Rick Wright’a saygı albümü The Endless River albümünde yer alan şarkı/bölümlerden birinin adı dağıtılan basın bildirilerinde ‘Anisina’ adıyla geçiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.