Pentagon, Hollywood’a Bin Ladin filmi mi yaptırıyor?

Pentagon, Hollywood’a Bin Ladin filmi mi yaptırıyor?

Usame Bin Ladin’in Amerikan askerleri tarafından Pakistan’da öldürmesinin üzerinden aylar geçtikten sonra, Pentagon yetkililerinin Hollywood’ta film yapımcıları ile operasyonu konu alacak bir film projesi için bir araya geldiği ortaya çıktı.

Bağımsız Siyasi Gözlem Örgütü Judical Watch tarafından elde edilen belgelere göre, Bin Ladin operasyonu ile ilgili daha önce hiç bir yerde paylaşılmamış özel belgeler, Hollywood’lu yapımcılarla paylaşıldı. Edinilen bilgiye göre, Irak savaşını konu alan   2009 yapımı ‘The Hurt Locker’ filminin Oscar ödüllü yönetmeni Kathryn Bigelow ve senaristi Mark Boal’ye, Bin Ladin operasyonunda büyük rol oynayan Amerika özel kuvvetleriyle ilgili bilgiler 2011 yılının Temmuz ayında verildi.

İstihbarat Savunma Müsteşarı Michael Mickers’ın film yapımcılarını, Bin Ladin’in asla  insanların fikir danıştıkları birisi olarak lanse edilmemesi konusunda uyardığı da Judical Watch’ın iddiaları arasında.

Öte yandan, Pentagon Basın Sözcüsü George Little Associated Press’e verdiği demeçte, film yapımcıları ve operasyonu planlayanlar arasında böyle bir görüşmenin geçmediğini belirtti. Savunma Bakanlığı konuya ilişkin soruşturma başlatırken, Judical Watch başkanı Tom Fitton, elde ettikleri belgelere göre, operasyonu gerçekleştiren SEAL Team 6 liderinin kimliği de dahil olmak üzere Bin Ladin baskınına ait  gizli  bilgilerin yapımcılarla paylaşıldığını söyledi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Ulusal Güvenlik Komitesi başkanı Peter T.King, güvenlik zafiyetleri sebebiyle yapımcıların gizli bilgilere ulaşmış olabileceklerini ifade etti. King, ayrıca ‘belgelere göre yapımcıların kamuoyundan gizli tutulan mekanlara girmelerine izin verilmiş, ancak madem bu alanlar o kadar gizli, Obama yönetimi neden film yapımcılarına izin versin?’ dedi.

Öte yandan, bir casusluk hikayesi, ‘Zero Dark Thirty’ın  başkanlık seçimi öncesi vizyona girmesi planlanırken gösterimin Aralık 19’a ertelendiği açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.