Oscarlı oyuncuların televizyon ile imtihanı

Oscarlı oyuncuların televizyon ile imtihanı

Sinema oyuncularının televizyonda görünmesi eskiden pek kolay değildi. Ancak Oscar ödüllü oyuncuların giderek televizyon dizilerine ısındığı ve başarılı olduğu anlaşılıyor.

Bu yıl Altın Küre adaylarına baktığımız zaman bile Jon Voight, Matthew McConaughey, Kevin Spacey veya Maggie Smith gibi Oscarlı isimleri görebiliyoruz.

Halle Berry de televizyonda başarıyı yakalayan Oscarlı oyuncular listesine girmiş durumda. CBS kanalında yayınlanan ve Steven Spielberg’ün yapımcıları arasında olduğu dizisi Extant bu hafta yayınlanan üçüncü bölümde de iyi bir reyting aldı.

2002 yılında Oscar kazanmış olan Berry, dizide 14 ay boyunca uzayda tek başına bulunan ve Dünya’ya döndüğü zaman uzayda hamile kaldığını öğrenen astronot Molly Woods’u canlandırıyor.

Berry’nin dizinin planının belli olduğunu ve planlanandan daha uzun sürmeyeceğini söylemesi de Extant’in popülaritesine katkı sağladı. Pek çok kişi gelecek yıl yapılacak ödül törenlerinde Berry’nin de aday olacağı yolunda hemfikir.

Tabii televizyonda başarıyı yakalayanlar kadar başarısız olanlar da var. Pek çok A sınıf kategorisindeki yıldız televizyonda şansını deneyip de başarılı olamadı. Televizyonun zor yanlarından biri de dizinin ne zaman popülerliğini kazanıp ne zaman kaybedeceğinin kestirilememesi.

Oscarlı aktör Robin Williams yıllar önce kendisine büyük şöhret sağlayan Mork ve Mindy dizisinden sonra The Crazy Ones ile ekranlara dönmüş ancak umduğunu bulamamıştı.

Aynı şekilde Forest Whitaker de ‘Criminal Minds: Suspect Behavior’ ile reytinglere kurban giden Oscarlı oyunculardan biri.

Dustin Hoffman ise HBO’da yayınlanan Luck dizisiyse çekimlerinde bazı atların ölmesi üzerine iptal edilmişti. Bu dizide Dustin Hoffman dışında Nick Nolte ve Dennis Farina gibi önemli isimler yer alıyordu.

Help filmindeki rolüyle 2011 yılında Oscar kazanan Octavia Spencer’ın ise ünlü dizi ‘Murder, She Wrote’un yeni çekimlerinde başrolde yer alacağı açıklanmıştı. Ancak NBC kanalı dizi daha çekilmeye başlamadan projeyi iptal etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.