Oscar’ı boykota önemli destek

Oscar’ı boykota önemli destek

ABD’li yönetmen Spike Lee ve aktris Jada Pinkett Smith, gelecek ay düzenlenecek Oscar ödül törenini, adayların çoğu beyaz olduğu için boykot edeceklerini açıkladı.

Spike Lee, Instagram hesabından paylaştığı mesajda “bembeyaz” bir ödül törenini “destekleyemeyeceğini” söyledi.

Geçen yıl da Oscar adaylarının çoğunun beyaz olması nedeniyle boykot çağrıları yapılmıştı.

88’inci Oscar ödüllerine aday gösterilmeyenler arasında En İyi Film kategorisinden ünlü hiphop grubu N.W.A’ın yükselişini anlatan Straight Outta Compton, En İyi Erkek Oyuncu kategorisinden Concussion’dan Will Smith, Creed’den Michael B. Jordan, Hateful Eight’ten Samuel L. Jackson da var.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Will Smith’in aktris eşi Jada Pinkett Smith, Facebook hesabından paylaştığı bir video mesajda törene katılmayacağını şu sözlerle duyurdu: Kabul görmek için yalvarmak sormak itibarı ve hatta gücü zayıflatıyor. Biz itibarlı ve güçlü insanlarız.

Spike Lee’nin ve Jada Pinkett Smith’in açıklamaları ABD’de siyasi ve insan hakları lideri Martin Luther King anısına ulusal tatil ilan edilen Martin Luther King Günü’ne denk geldi.

Spike Lee de iki yıl üst üste 40 beyaz aktörün aday gösterilmesini eleştirip “Biz oyunculuk yapamıyor muyuz?” diye sordu.

Geçen yıl da beyaz aktörlerin aday gösterilmesi üzerine boykot çağrıları yapılmıştı. Fakat Lee ve Pinkett Smith bu çağrıyı yapan en prestijli iki isim oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.