Oscar’dan Edward Snowden belgeseli kararı

Oscar’dan Edward Snowden belgeseli kararı

Amerikan istihbaratının sivillerin özel yaşamlarını ve yabancı ülkeleri nasıl dinlediğini açıklayan eski ajan Edward Snowden’in hayatını anlatan Citizenfour belgeseliyle ilgili Oscar Akademisi’nden açıklama geldi.

Kansas’da yaşayan emekli Horace B. Edwards belgeselde Snowden’in Guardian gazetesinin internet sayfasında yayınlanan konuşmasının 12 dakika 34 saniyesinin kullanılması üzerine Akademi’ye filmin Oscar adaylığından çekilmesi için bir mektup yazmıştı. Ayrıca Kansas yerel mahkemesinde dava açmıştı

Akademi kurallarına göre bir filmin sinemalardan önce televizyon veya internette gösterilmesi aday olması yönünde engel oluşturuyor.

Konuyla ilgili olarak mahkeme kararı ve akademiden yapılan açıklamada belgeselde sözü edilen konuşmanın iki dakikalık bir kısmının gösterildiği ve tüm filme bu bölümün maledilmesinin doğru olunmayacağı söylendi. Akademi ayrıca belgeselin Oscar için yarışabileceğini de belirtti.

Eski bir denizci olan Edwards’ın hiçbir yayın grubuyla ilişkisi olmadığı ancak Snowden’in ülkeye zarar verdiğini düşündüğü ve onun kahramanlaştırılmasına karşı olduğu öğrenildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.