Oscar ödüllü film yapımcısı Martin Richards, hayatını kaybetti

Oscar ödüllü film yapımcısı Martin Richards, hayatını kaybetti

Richards’ın reklamcısı Judy Jacksina, Tony Tiyatro ödülü sahibi ve ‘Sweeny Todd’, ‘The Will Rogers Follies’ gibi önemli Boradway müzikallerinin yapımcısı Richards’ın, dün 80 yaşında hayatını kaybettiğini bildirdi.
    
The Broadway League adlı kuruluşun başyönetmeni Charlotte St. Martin de Richards’ın ölümüne ilişkin yazılı açıklamasında, ”Richards, gösterilerinin elde ettiği beğeniyle, Broadway’e birçok nesil kazandırdı. Kendisi bir yetenek hayranıydı ve biz de onun hayranları” ifadesini kullandı.

Ünlü şarkıcı, dansçı ve müzikal oyuncusu Chita Rivera da çok iyi bir arkadaşını kaybettiğini belirterek, ”Onun göz kamaştıran tarihinin bir parçasını paylaşmış olmak ne büyük ayrıcalık. Martin’in cesur gözü ve yanılmaz tecrübesi, bana önüme çıkacağını hiçbir zaman hayal etmemiş olduğum hediyeleri miras bıraktı” dedi.
    
‘Crimes of the Heart’, ‘La Cage Aux Folles’, ‘Grand Hotel’ ve ‘The Life’ gibi ses getirmiş Broadway müzikallerinin yapımcılığını üstlenen Richards, 50 yılı aşkın oyun ve müzikal yapımcılık kariyeri boyunca 40 Tony ödülü kazandı.
    
Müzikalin yanı sıra sinema yapımcılığında da önemli başarılara imza atan Richards, Broadway’de yapımcılığını üstlendiği ‘Chicago’ müzikalinin sinema versiyonundaki başarısıyla, 2003’te en iyi yapımcı Oscar’ı ödülüne layık görüldü.
    
Richards’ın yapımcılığını üstlendiği önemli filmler arasında ‘The Shining’ (Cinnet), ‘Boys From Brazil’ (Vahşetin Çocukları) and ‘Fort Apache’ (Apaçi Kalesi), ‘The Bronx.’ bulunuyor
    
Eşi Mary Lea Johnson Richards ile Broadway Cares/Equity Fights Aids, Meals on Wheels adlı yardım kuruluşunun kurulmasına destek veren Rihchards, yine eşiyle kurduğu New York Center for Children adlı yardım kuruluşu aracılığıyla istismara uğramış çocuklara ve ailelerine yardım etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.