Oscar heykeli 80 bin dolar ama sadece 10 dolara satılabilir

Oscar heykeli 80 bin dolar ama sadece 10 dolara satılabilir

Los Angeles şehrinde bir mahkeme, yaklaşık 80 bin dolar değerinde olan Oscar heykelciliğin ancak bu ödülü dağıtan kuruluşa 10 dolar karşılığında satılabileceğine hükmetti. 

Mahkeme, Oscar ödüllerini dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’ne heykelciğin ilk önce 10 dolar karşılığında verilmesinin teklif edilmesi gerektiğini söyledi. Akademi heykelciliği almaya yanaşmazsa o zaman ödülün sahipleri veya mirasçılar tarafından satılabileceği yönünde karar alındı. 

Mahkemeye Akademi’nin müracaatı üzerine konu ele alındı. Kararın gerekçesi ise verilen ödülün değerinin korunması olarak açıklandı.

HEYKELCİĞİ MİRASÇILAR SATMAYA ÇALIŞTI

1942 yılında “My Gal Sal” adlı filmin sanat yönetmeni Joseph C Wright’a verilen Oscar heykelciğinin mirasçıları tarafından satılması istenmesi yol açtı. Geçen Haziran ayında Wright’ın mirasçıları heykelciliği satılığa çıkarmış Akademi’de bu satışı durdurabilmek için mahkemeye müracaat etmişti.

Akademi, 1951 yılında, Oscar kazananlar veya mirasçılarının heykelcikleri bu kuruma 10 dolara verme teklifini etmeden satamayacağı yönünde karar almıştı. 

Akademi adına açıklama yapan kurumun avukatlarından Gary E Gans, mahkemenin kararı ile Oscar heykelciklerinin değerinin korunduğunu söyledi. Gans, “Oscar dünyanın belki de en müstesna, prestijli ödüllerinden biri. Bu vakayla Akademi’nin ödülün bir metaya dönüşmesini engelleyerek ödülünün değerini koruyabileceğini gösterdi” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.